Sport

2017.08.03. 16:16

Már jeges edzésekkel készülnek a Fehérvár AV19 játékosai a szezonra

SZÉKESFEHÉRVÁR A nyár utolsó hónapjába léptünk, ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy rohamosan közeledik a jégkorongszezon kezdete.

Szupkai Gábor

Odakint éppen a nyár legmelegebb napjai tombolnak, hőségriadó az ország több pontján is, ám a C" pálya sátrába lépve sarkvidéki hideg, és a Fehérvár AV19 EBEL-csapata fogad minket.

Az izzadság rögtön jéggé fagy a homlokunkon, majd rögvest ezt teszi arcunkon a mosoly is. Ám csakis örömünkben, hiszen mindez azt jelenti, hamarosan újra a jégen láthatjuk a csapatot.

A kedvencek még csak a héten kezdték a jeges felkészülést, de az már látszik, hogy erőnlétileg nincsenek nagy gondok. Viszont néha a hibás korongátvételeknél észrevehető, hogy le kell verni a nyári rozsdát a fiúknak, mert ezen a téren még nincsenek csúcsra járatva.
Ami rögtön kiszúrja a szemünket, hogy a következő szezont - nem kevesek nagy örömére - újra Fehérváron töltő Jeff LoVecchio már edzésen is kitűnik lelkesedésével.

Megállás nélkül biztatja a társakat, egy-egy jó megoldásnál, lövésnél ütője végével veri a plexit és dicséri a többieket. Mikor pedig rá kerül a sor a feladatokban, akkor tövig nyomja a gázt, és elképesztő lendülettel veti magát a munkába. Nem véletlenül lett kedvenc, a közösségi oldalon még egy csoport is alakult, amely az ő visszatérését szorgalmazta Fehérvárra. Erre pedig igencsak büszke az amerikai játékos.

Kóger Dániel és Rajna Miklós is kőkeményen készül az idei szezonra
Fotó: Soós Attila - Fehérvár AV19

- A szurkolók üzentek és mondták, hogy létrehozták ezt a csoportot, ami nagyon büszkévé tesz. Mindig megpróbálom a legjobbat kihozni magamból, és örömmel tapasztalom, hogy a szurkolók ezt látják és értékelik. Persze ezek az elvárások egyszerre nagy terhet is raknak a vállamra, amellett, hogy lelkesítenek. De hiszek magamban, azt gondolom, ha keményen dolgozom, én és a csapat is elérhetjük a céljainkat. Sok győzelmet szeretnénk szerezni és bejutni a rájátszásba.

Amikor először Fehérvárra került, a jegeskávé volt az első szó, amit megtanult. Innen is kapta becenevét, Mr. Jegeskávé. Azóta persze már továbbképezte magát.

- Most már sok szót tudok magyarul. Letöltöttem a telefonomra egy alkalmazást, és újra tanulok. Az utóbbi időben a japánt gyakoroltam, most fel kell elevenítenem a magyartudásomat.

Persze LoVecchio mellett kiemelten nagy szerep hárul majd a keret magyar válogatott játékosaira is, többek közt Kóger Dánielre vagy éppen Erdély Csanádra. Utóbbi úgy érzi, az idei csapat sokra hivatott, rájátszásra esélyes.

- Az első pár felkészülési meccset követően már élesebb képet kapunk, de így elöljáróban azt gondolom, hogy mélyebb kerettel dolgozunk, mint tavaly. Három-négy nemzetből válogattunk hokisokat, ez színesebb játékot eredményezhet, ami mindenféleképpen pozitív. Az elsődleges cél, hogy rájátszásba kerüljön a csapat. Erről fog szólni az alapszakasz, illetve a hazai meccsek többségét meg kell nyerjük, és onnantól kezdve úgy gondolom, nem lesz gond - mondta Erdély Csanád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!