Sport

2016.07.28. 17:45

Már rakosgatják a téglákat - A fehérvári kézilabdás lányok pénteken már mérkőzést vívnak a Köfémben

Székesfehérvár - A felkészülés második hetében hazai környezetben pallérozódik az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, s pénteken Norvégia B válogatottjával méri össze erejét.

Ferencz Balázs

Az egyhetes szlovéniai edzőtábor után már Székesfehérváron formálódik az Alba Fehérvár KC hölgykoszorúja. Sok volt a változás a nyáron, új csapat épül a Köfém csarnokban, ahol sajtótájékoztató keretében mutatták be az érkezőket. Miután Deli Rita csak a felnőtt csapattal dolgozik a 2016-17-es szezonban, a klub az MKB Veszprém korábbi utánpótlásedzőjét, Galambos Attilát szerződtette az ifi és junior csapat élére.

- A felnőtt csapat megerősítésén túl az utánpótlásnevelést is rendkívül fontosnak tartjuk - jelentette ki Balássi Imre klubelnök. - Ebben az évben is több fiatal játékos került fel a felnőttekhez, és sikerült olyan tehetséges játékosokat szerződtetnünk, akikkel sikereket érhetünk el.

A saját utánpótlásból az irányító Piller Kármen került fel a felnőttekhez, s a 21 fős keretben dolgozó hat ifikorú játékos között szerepel a szélső Tornóczky Sára, valamint a kapus, Vajk Eszter is. A fiatalok mellett a meghatározó játékosoknak igazolt nagyágyúk is beilleszkedtek már. Fehérváron folytatja a brazil válogatottal olimpiára készülő Daniela Piedade, a francia válogatott Cloudine Mendy, a szerb válogatott Jelena Zsivkovics, és a legutóbb Vácon szereplő Pelczéder Orsolya.

Sikerre éhesen várják a háromfrontos szezont (balról jobbra): Vajk Eszter, Tornóczky Sára, Piller Kármen, Deli Rita, Pelczéder Orsolya, Cloudine Mendy, Jelena Zsivkovics. Fotó: Koppán Viktor

- Bízom abban, hogy nem csak szakmailag, de anyagilag is biztos szezon elé néz a csapat, amihez a város is igyekszik hozzájárulni - tette hozzá Mészáros Attila, alpolgármester.

- Még nagyon az építkezés elején tartunk, de megvan az összes téglánk, csupán egy házat kell belőle építenünk - mondta Deli Rita vezetőedző. - Az első sor volt a csapatépítő programokkal vegyített alapozás. Hétfőtől már előkerült a labda is, de ez az időszak még az erőnléti munkáról szól. Persze kihasználjuk, hogy a norvég B válogatott Fehérváron edzőtáborozik, ezért pénteken játszunk velük egy felkészülési mérkőzést. Természetesen a csapat nem lesz csúcsformában. Annak majd a szeptember 10-ei héten jön el az ideje. Nehéz lesz a bajnokság, de szeretnénk javítani. Szép lenne egy negyedik hely az idény végén. Úgy igazoltunk, hogy legyen variációs lehetőségünk, hiszen három fronton kell helyt állnunk. Komoly hatosfalat tudunk majd védekezni, és a nyitott falhoz is megvannak az embereink. Színes palettát szeretnék, hogy mindenre tudjunk majd lépni - tekintett előre Deli Rita.

- Amikor öt évvel ezelőtt a Ferencvárosban játszottam, nem éreztem igazán jól magam, a hirtelen váltás sokkolt - mosolygott Jelena Zsivkovics. - Most azonban abszolút nem érzem ezt, a csapat jó részét ismertem korábbról. Gjorgjijevszkával, Bandelier-vel és Cloudine Mendy-vel is játszottam már egy csapatban.

- Azt a munkát végezzük, amire szükségünk van. Az építkezés elején járunk, tehát hogy mire leszünk képesek, még nagyon nehéz megmondani. Az a célom, hogy Magyarországon is sikereket érjek el - tette hozzá a 26 éves színesbőrű Cloudine Mendy.

- Vissza szeretném kapni a formámat, melyet Veszprémben, Győrben és az utánpótlás válogatottban mutattam. Ez a hely tökéletes arra, hogy visszatornázzam magam - fogalmazott Pelczéder Orsolya.

Meccsek sora

Július 29. (péntek) 18.00: Alba FKC-Norvégia B; Augusztus 4., CEP felkészülési torna, Szfvár., 19.00: AFKC-Mosonmagyaróvár; Aug. 5.: helyosztók; Aug. 10., 18.15, Érd: AFKC-MTK; Aug. 11., 18.15: AFKC-Budaőrs; Aug. 12., 20.00: Érd-AFKC; Aug. 19., 18.00: AFKC-Byasen; Aug. 27., 18.00 és aug. 28., 11.00: AFKC-Michalovce; Szept. 3., 17.00: AFKC-Győri Audi ETO KC. EHF-kupa: szept. 10., 18.00: Alba FKC-Vistal Gdynia. szept. 18., 16.00: Gdynia-AFKC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!