Sport

2017.05.17. 12:38

Mark Visentin lesz Rajna Miklós mellett a Fehérvár AV19 kapusa a következő szezonban

Mark Visentint 2010-ben, első körben draftolta az Arizona Coyotes, majd több évig az AHL-ben szerepelt. A 24 éves kapus egyéves megállapodást kötött a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatával.

Ferencz Balázs

Mark Visentin  2008-ban az U17-es kanadai válogatott tagja lett, mellyel világbajnoki aranyat szerzett, 2010-ben pedig már a junior-válogatott keretében szerepelt, mellyel egy világbajnoki ezüstig és egy bronzig jutott. 2010-ben, mindössze 17 évesen első körben draftolta az Arizona Coyotes, az NHL-ben azonban csak négy évvel később debütált, majd az azt követő szezonban visszatért az AHL-be. A 188 centiméter magas, 91 kilogramm súlyú játékos 2016/2017-es szezon közben érkezett az ECHL-ben érdekelt Cincinnati Cyclones alakulatához. A mindössze 24 éves hálóőr első európai szezonjára érkezik a koronázóvárosba:

- Azért döntöttem úgy, hogy Európában szeretnék játszani a következő szezonban, mert szeretnék tapasztalatot szerezni arról, hogy milyen egy másik kultúrában játszani, melyet nagyszerű szurkolók vesznek körül. Beszéltem sok korábbi csapattársammal, akik jelenleg Európában hokiznak és imádják az ottani légkört. Úgy gondolom, hogy a kezdetekben lesz egy kis tanulási szakasz, de reményeim szerint egy remek szezonom lesz egy nagyszerű városban. Szeretném, hogy a csapat nagy sikereket érjen el – mondta Visentin. - A játék, amit képviselek az az úgynevezett „hibrid” stílus. Nagy energiával játszom és előnyömre használom a sebességemet, valamint az erőmet. Szeretek összeszedetten védeni, de nem félek attól sem, ha ki kell jönnöm a kapuból és be kell vetődnöm a korongért. Szeretem megjátszani a korongot és kommunikálni a jégen, hogy segítsem csapattársaim játékát, amikor nyomás alatt állnak és nincs sok idejük. Nagyon szeretek nagy tömeg előtt játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!