Sport

2015.07.03. 17:59

Marosi Ádám kvótaközelben volt

Berlin - Marosi Ádám a 10., Kasza Róbert pedig a 27. helyen zárta a berlini öttusa világbajnokság férfi döntőjét.

Ferencz Balázs

- Megviselt a kiesés. Pontosabban az egész éves teljesítményem miatt vagyok magam alatt - mondta Demeter Bence, a Volán Fehérvár öttusázója, miközben a férfiak döntőjét nézte a lelátóról a berlini öttusa világbajnokságon. Az idősebb Demeter-fiú a selejtezőben elvérzett, nem jutott a legjobb 36 versenyző közé a vb-n, és ez csalódás.

- Felkészültem a versenyre, az elutazás előtti héten megsérültem, a futásban néhány edzést ki kellett hagynom, de nem ezen múlt. Késznek éreztem magam a versenyre normális időt úsztam a selejtezőben, a vívás elején is jól kezdtem, de aztán görcsös lett a mozgásom, nem találtam a távolságot, ötlettelenül mozogtam. 8-10 vereséget szenvedtem sorozatban. A kombináltban nem értettem, hogy mi történt. Négy sorozatból kettő volt elfogadható, a második két körben pedig borzasztó gyengén futottam. Nem az edzésmódszerekkel, vagy a hozzáállással van a probléma, lelki eredetű dolgok miatt váltam görcsössé - fogalmazott Demeter Bence.

Demeter búcsújával csak csonka magyar csapat viaskodott a férfiak döntőjében. Marosi Ádám és Kasza Róbert is közepesen kezdett. Közel azonos időt úsztak a 200 méteres távon, és holtversenyben a 13. helyről léphettek a vívópástra. Nem forgott fergetegesen a párbajtőr a fiúk kezében, tusra pontosan 16 győzelmet szereztek, és ezzel még hátrébb csúsztak az összesített rangsorban. Két szám után Kasza a 18., Marosi a 19. volt.

Marosi a lovaspályán nagyon együtt élt négylábújával. Az olimpiai bronzérmes egyetlen hibát sem vétett, és megnyerte a számot, ezzel feljött a nyolcadik helyre. Kasza Róbert már nem volt ilyen szerencsés, rossz lovat húzott, és az összetett 24. helyére esett vissza. A kombináltban Marosi remekül kezdett, az első három lövősorozata jól sikerült, felzárkózott a negyedik helyre, közel állt az első háromnak járó olimpiai kvóta megszerzéshez, de az utolsó körben sokat hibázott, és többen is megelőzték, végül a tizedik lett. Kasza Róbert a 27. helyen végzett. Az ukrán Pavlo Timoscsenko lett a világbajnok, mellette az ezüstérmes orosz Alekszandr Leszun, és az ukrán Andrij Fedecsko jutott olimpiai kvótához. Csapatban Korea, Oroszország, Lengyelország a sorrend, a magyarok a nyolcadikok lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!