Sport

2017.05.18. 19:05

Másik pilóta, másik géposztály

Simon Nikolett, a fehérvári navigátor a Salgó Rallye-t kihagyta, és sokáig úgy tűnt, legközelebb csak Fehérváron láthatjuk majd versenyezni.

Szupkai Gábor

Ám végül úgy alakult, hogy hétvégén ismét navigál a Szombathely Rallyen. Ám ezúttal nem a megszokott autóval és pilótával áll rajthoz.

- Sajnos a szponzorunk még mindig nem hozta meg a döntését, és a pilótám, Halmos Gábor már korábban úgy határozott, csak akkor állunk rajthoz, ha rendben van a háttér is.

- Ön viszont mégis ott lesz. Kivel?

- Így van. László Martin megkeresett a Rallye2-ből, hogy szeretné ha beülnék mellé egy Citroen C2 R2-be. Ez részben gyári autó, persze a BMW-hez képest gyengébb, és fura lesz újra elsőkerekes autóban ülni. De remélem sikerült hamar megbarátkozni vele. Van már ilyen tapasztalatom is még régebbről, mikor Suzukival mentem.

 

- Miben más navigátorként egy ilyen autó?

- Sokkal előbb fel kell hívnom a pilóta figyelmét a komolyabb kanyarokra. Nagyon másképpen viselkednek ezek az autók, mint a hátsó, vagy összkerekes társaik.

- Mennyire ismeri a hétvégi pilótáját?

- Eddig néhány raliversenyen ment, régebben pályaautózott. Édesapja húsz éve ralizik, így nyilván van fogalma az ilyen versenyekről, de murván először fog rajthoz állni. Így most nyilván nem a dobogós helyre hajtunk, nekünk is szoknunk kell egymást, én sem ültem még ilyen autóban, ő sem túl tapasztalt. Ez egy összetett verseny lesz - mondta Simon Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!