Sport

2016.11.18. 20:48

Másolták az eredményt - Idén másodszor is 5-2-re nyert a Linz a Volán ellen

Linz - A jégkorong EBEL-ben idén már másodszor mérkőzött meg a Linz és a Fehérvár AV19, ezúttal az osztrákok otthonában, de az eredmény sajnos nem változott.

Szupkai Gábor

Bekezdett a Volán az EBEL tabellájának harmadik helyén álló Linz csarnokában, Elsőként Manavian egy kékvonalas bombával tesztelte Ouzast, majd Kóger kapu mötül visszatett korongját Sofron húzta rá a kapura, ám a hazaiak kapusa ezúttal is hárított. A linziek részéről Schofield dolgoztatta meg Hetényi Zoltánt, aki a tizedik percben már tehetetlen volt Oberkofler bal felső sarkos lövésénél, 1-0. Két perc múlva pedig már érkezett a második hazai találat is, ezúttal Hofer volt eredményes, aki az elfektetett Hetényi fölött a hálóba emelt, 2-0. A kezdeti vendégfölény ekkor már a múlté volt, futószalagon érkeztek a hazai helyzetek, és hiába került emberelőnybe a Volán, sajnos öt a négy ellen sem sikerült nagyobb nyomást helyezni a Linz kapujára. A harmad végére ismét felpörgött a Fehérvár, de Hetényi Zoltánnak ébernek kellett maradnia, többször is veszélyes helyzetet alakítottak ki a hazaiak.

Az első szünet után emberelőnybe került a FAV19, Lebler ült ki a büntetőpadra botfogásért. Létszámfölényben végre veszélyesek is voltak a Volán legényei, Sarauer passzát Manavian lőtte el kapásból, majd Makowski kísérletezett kétszer is, de Ouzas nyerte az összes párharcot, nem sikerült szépíteni. A túloldalon Oberkofler éles szögből leadott lövését védte Hetényi, majd a kontrából Sarauer indult meg, de Palin 2 percet érően akadályozta, harmadik létszámfölényes lehetőségére készülhetett a FAV19, ám sajnos ebből csak a Linz alakított ki helyzeteket. Ezután kétszer is Volán játékos ült ki a büntetésre kijelölt helységbe, előbb Makowski, majd Sofron vonta ki magát a játékból. Ezeket sikeresen kivédekezte a Fehérvár, de továbbra is a Linz fölénye jellemezte a mérkőzést. Hetényi fogta Lebler veszélyes lövését, majd egy újabb Makowski két perces alatt D’Aversa tüzelt távolról eredménytelenül. A következő támadás ellenben góllal zárult, miután a Potulny lövése után Hetényiről kipattant korongot Hofer a kapuba pofozta, 3-0.

A záró húsz percben ismét a hazaiak elképzelése érvényesült, előbb Lebler már négyre növelte a különbséget (4-0), majd Orban Brance végre bevette Ouzas kapuját, 4-1. Három perc múlva Hofer mesterhármast szerzett (5-1), amire fél perc múlva Owens válaszolt, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

 

EHC Linz-Fehérvár AV19 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Linz, 4865 néző, Vezette: Kellner, Smetana

Linz: Ouzas - Piche, D’Aversa, Lebler 1, McLean, DaSilva - Lukas (1), Dorion, Broda, Potulny (3), Hofer 3 - Kirschlager (1), Palin (2), Oberkofler 1, Schofield (1), Gaffal - Fechtig (1), Loik, Spannring, Lukas, Moderer. Vezetőedző: Rob Daum.

Fehérvár AV19: Hetényi - Owens 1, Manavian, Kóger, Sarauer, Sofron - Szirányi, Szabó D., Beauregard, Vas, Maylan - Szaller, Makowski, Orban B. 1, Kocsis, Bodo (1) - Szabó B., Vincze, Reisz, Sárpátki (1). Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!