Sport

2014.08.18. 15:50

Rali: izgalmak a fehérvárcsurgói futamon

Bár az első gyorsasági szakasz után még csak a holtversenyes 15. helyen állt, végül megnyerte a Fenesi Autóüveg Kupát a Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Evo IX) duó.

Matók János

A 67-es rajtszámmal rajtolt el a Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Evo IX) duó vasárnap a Cél Trans Rali-sprint bajnokság idei 3. futamán, s fokozatosan araszoltak felfelé, majd meg is nyerték a Fehérvárcsurgó-Kincsesbánya közötti 6 gyorsasági szakaszból álló versenyt. Nem csoda, hiszen esetükben licences autósokról van szó. Összesen 70 páros állt rajthoz 51 fejezte be a versenyt az aszfaltos viadalon, Maticsék mögött a Hevesi István, Vánsza Zsolt (Mitsubishi Evo 6), és a Tóth Attila, Bakai Renáta (BMW E36 M3) párosok állhattak fel az abszolút sorrend dobogójára. Fejér megye képviselői közül a legjobb helyezést a fehérvári Sipos István, Szabó Mali Tamás (Mitsubishi Evo 8) duó érte el, ők az abszolút 5. helyen értek célba, míg a 6-4WD kategóriában a 3. helyen végeztek. Csak azért voltak kissé dühösek, mert menet közben elment a gép 1-es és 2-es sebességi fokozata. Amúgy a hangulat vidám volt: a pilóta menet közben navigátorért kiálltott!

A móri ifjú Fogarasi Attila, Brettschneider Ferenc (Opel Astra GSI) egységnek nem volt szerencséje: a 3. gyorsasági szakaszon féltengely törés miatt bukták el az 5-ös kategória első helyét. ezt követően szuper-raliztak (versenyen kívül mentek), így értelemszerűen nem szereztek bajnoki pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!