Sport

2017.05.12. 14:10

Mayer Szabina várta a visszatérést

Székesfehérvár - Úgy izgult, mint tinédzserként, Győrben.

Horog László

Az első EHF-kupa-fordulóban, Gdyniában szenvedett súlyos térdsérülést az Alba Fehérvár KC válogatott beállósa, Mayer Szabina. A 29 éves kézilabdázó április végén térhetett vissza a parkettre.

- Nagyon vártam, hogy ismét pályára léphessek, április 29-én, Békéscsabán ott lehettem a játéktéren. A második félidő derekán, 13 percre kaptam bizalmat. Sajnos kikaptunk, számomra mégis örökre emlékezetes marad a találkozó, ugyanis fél év után, tétmérkőzésen bizonyíthattam. Három gólt dobtam.

- Már egy héttel korábban, az MTK Budapest ellen is szeretett volna játszani, nyűgös is volt, hogy nem sikerült.

- Valóban jeleztem Deli Rita vezetőedzőnek, hogy kész vagyok a pályára lépésre, ám ő javasolta, kicsit még várjunk vele. Elfogadtam, ugyanis ő az edző, az ő felelőssége, kit játszat és kit nem. Azt mondta, még korainak érzi, nem érdemes siettetni a visszatérést. Egy héttel később, a Viharsarokban keretbe jelölt és pályára küldött.

A válogatott beállós, Mayer Szabina fél év után kapott újra bizalmat

- Súlyos térdszalagszakadás után tért vissza. Izgult?

- Igen, volt bennem félelem, úgy éreztem magam, mint amikor tiniként először pályára léptem az élvonalban, a győriek szerelésében. A budaörsiek ellen sem kezdtem, szünet után kaptam bizalmat, a második fél óra során végig a pályán voltam, nagyon élveztem a játékot. Azt pedig különösen, hogy jó játékkal, magabiztosan nyertünk.

- A visszatérése előtt többször elmondta, szinte megőrül a lelátón, hogy nem lehet ott a parketten a társakkal.

- Nagyon rossz érzés, hogy tétlen vagyok, nem tudok segíteni. A vezetőedző végig biztatott, sokszor elmondta, várnak vissza és ezt mindig éreztették a játékosok is. Úgy gondolom, ha nem sérülök meg, jóval előrébb helyezkednénk a tabellán. Szerintem nem a hatodik helyen zárnánk a bajnokságot, hanem a negyediken. Azzal, hogy kiestem, felborult a megszokott hadrend, mást játszott a csapat. Piedade egyedül nem tudta megoldani a beállós szerepkörét, az ellenfelek könnyen kiismerték a játékunkat, sokkal több feladat hárult az átlövőkre. Szezon közben érkezett ugyan Klikovac, de idő kell, míg egy játékos beilleszkedik. Úgy gondolom, ez a keret jobb annál, mint amit az idényben mutat, nagyon sok nehézséggel küzdöttünk. Peches szezont zárunk le rövidesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!