Sport

2017.01.16. 15:40

Még egyszer sem versenyzett ennyi csapat a Sport XXI-en

Székesfehérvár - Új helyszínen, a Lake Side Hotel MKOSZ-csarnokában viaskodtak az U11-es és U13-as atléták a Sport XXI program nyitó fordulójában.

Ferencz Balázs

„Nem semmi csarnok, jó lenne nekünk is egy ilyen otthon!" - mondta csemetéinek a lepsényi fiatalok felkészítő edzője az MKOSZ csarnokba lépve. A rendező ARAK Up. Akadémia kihasználta a létesítmény adta lehetőségeket, tíz pályán versenyezhettek a Sport XXI programban viaskodó U11-es és U13-as atléták. Új kölyökatlétika iskolák, új települések is kapcsolódtak a programhoz, így a fiatalabbaknál összesen 14, az idősebbeknél 19 nyolcfős csapat indult. Először vett részt Környe és a Biatorbágyi Viadukt SE „fürge ürgéi", valamint Lepsény, Nagyvenyim és a székesfehérvári Széna téri iskola csapatai. Az ARAK Akadémiához tartozó Széna téri gyerekeknek az első megmérettetés rendkívül emlékezetes marad, hiszen az U11-es csapata a sprint-gát váltót, a medicinlabda lökést és a hosszú gátat is megnyerték. Mivel az ötösugrásban és a zsámolyszökdelésben is jól teljesítettek, az eredményhirdetésnél az ő nyakukba került az aranyérem. Második a VEDAC „A", harmadik a tatabányai Dózsa csapata lett a 14 csapatos mezőnyben.

Az U13-ban újonc ARAK Piros csapata a hetedik helyen zárt Fotó: Koppán Viktor

Hosszú idő után az U13-asok mezőnye felülmúlta a fiatalabbakét, 19 csapat indult a két futamban. A legjobbak versenyét végig kiélezett küzdelem jellemezte, melyet végül a tatabányaiak nyertek, a második - a harmadikkal azonos pontszámmal - a VEDAC „A" együttese lett, az ARAK Up. Akadémia sötétkék jelzőmezes csapata előtt.

A legtöbb csapatot, 33-ból 20-at a házigazdák, az ARAK UP. Akadémia indította. A 264 sportoló matricával és müzliszelettel gazdagodott a Sport XXI jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!