Sport

2017.01.22. 21:55

Meg sem állnak a csúcsig

Székesfehérvár - A falmászók igen eseménydúsnak mondható idei versenynaptárának egyik fontos versenyét tartották a szombati nap folyamán az István Király Általános Iskola tornatermében.

Dévai Nándor Csaba

Hogy milyen volumenű esemény volt a III. Rotpunkt nehézségi falmászó verseny, arról talán elég annyi, hogy körülbelül 80 versenyző mérette meg magát, és volt, aki Budapestről, Veszprémből, sőt, Szegedről, valamint Miskolcról érkezett a Kelemen Béla utcába. A versennyel kapcsolatban Abonyi Gábor, az eseményt szervező Rotpunkt Sziklamászó Egyesület elnöke mondta el a legfontosabb tudnivalókat:

Több kategóriában hódították az István Király Általános Iskola mászófalát, rutinos sziklamászók, kezdők és gyerekek is versenyeztek Fotó: Molnár Artúr

- Ez egy országos nehézségi falmászó verseny volt, gyerek, női kezdő, férfi kezdő és nyílt kategóriában. A nyílt kategóriában férfiak és nők vegyesen voltak, valamint ott másznak a legerősebb mászók. Ott indul mindenki, aki már egy bizonyos szint fölött van, míg a kezdőben az ezen szint alatt lévők versenyezhetnek - mondta Abonyi Gábor.

A fiatal mászók is elszántan keresték a fogásokat a falon Fotó: Molnár Artúr

Gyerek kategóriában harmadik helyezett a székesfehérvári Pajor Vince lett, a második helyet Szollár Bíborka szerezte meg, míg az aranyérmet Fuksz Bence, a százhalombattaiak versenyzőjének nyakába akasztották. A női kezdő kategóriában Szabó Dóra Babett bizonyult a legjobbnak, Légrádi Pallós Anna végzett a második, Zsiliák Kinga pedig a harmadik helyen. A férfi kezdőknél Vályi Gergő diadalmaskodott, Juhász Mátyás lett a második, Csongor Balázs pedig a harmadik.

Minden egyes fogást alaposan meg kell fontolni a versenyen Fotó: Molnár Artúr

Nyílt kategóriában Gyömrei Máté lett a bronzérmes, a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzője, Vajóczki Gábor a második helyen végzett a döntőben, az aranyérmet pedig Simon Bence szerezte meg. A Budapestről érkező végső győztes amellett, hogy aranyérmet szerzett kategóriájában, magáénak tudhatja - legalább egy évig - a verseny győztesének járó vándorkupát is.

Folytatás 2018 januárjában, amikor - ha az elmúlt évek tendenciája folytatódik - még több versenyző veszi majd Székesfehérvár felé az irányt, hogy megmutassa: ő a legjobb falmászó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!