Sport

2017.08.16. 16:15

Meg tudták tartani az értékeket - Az Alba Fehérvár vezetőedzője szerint ismét izgalmas bajnokság következik

SZÉKESFEHÉRVÁR - Hétfőn kezdte a felkészülést az új idényre a bajnok és kupagyőztes fehérvári kosárcsapat. A vezetőedző, Dzunic Branislav napi két edzést vezényel.

Fejér Megyei Hírlap

- A tavalyi sikercsapat magyar gerince maradt, de új külföldiek érkeztek, ahogy korában, ismét új együttest kell építenie.

- A legfontosabb az volt, hogy a csapat hazai magja megmaradjon, fontos az állandóság, amit meg is meg is valósítottunk. Lóránt Péter még a szezon zárása előtt hosszabbított, a másik centerünk, Keller Ákos élő szerződéssel rendelkezik. Markovic is hosszabbított, Filipovics pedig visszatért a szegedi kölcsönszerződés után.

A paksi, nagy csatákban edződött irányítóval, Kovács Ákossal is sikerült megállapodnunk. Tóth Péterrel is hosszabbítottunk, súlyos sérülése után kimondottan jól halad a felépülése, pár hónap múlva ő is bevethető lesz majd. Keller Ákos a válogatottal készül az Eb-re, a kontinensviadal után csatlakozik hozzánk. Az Európa-bajnokság miatt végigdolgozta a nyarat, nyilvánvalóan jó állapotban érkezik majd vissza. Időarányosan nagyon jól állunk és meggyőződésem, szerkezetileg is rendben vagyunk.

A négy, tengerentúlról szerződtetett kosaras közül három velünk kezdte a felkészülést, Hill, Horton és Fenner is időben megérkezett. Harris jövő hétfőn jön és be is kapcsolódik a munkába. A felkészülési meccsek kapcsán a naptárunk végleges, elegendő meccset vívunk, fel tudunk készülni a rajtra. Itthon kezdünk, jövő szombaton fogadjuk a Komárnót, aztán a Veszprémmel mérkőzünk, valamint Lengyelországban komoly tornán veszünk részt, lengyel, cseh és szlovák élcsapat társaságában.

Dzunic Branislav bizakodóan tekint a jövőbe
Fotó: Koppán Viktor

- Az együttes képes lesz megismételni a tavalyi sikereket?

- Ezen dolgozunk. A korábban rendre bajnok és kupagyőztes Szolnok remekül igazolt, nagyon erős lesz, ez teljesen egyértelmű. A Körmend sem tétlenkedett az utóbbi időszakban, szerkezetileg jóval kiegyensúlyozottabb lesz, mint tavaly.

A tavalyi döntős Falco kerete eleve masszív volt, ráadásul sikerült megállapodniuk az Olaszországból visszatérő Perl Zoltánnal, aki nagyon komoly erősítés. Minden klub aktív az átigazolási piacon, biztosra veszem, kiegyenlített, szoros bajnokság következik, legalább olyan, mint legutóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!