Sport

2016.10.19. 18:21

Megdolgoztatták a bikákat - Második mérkőzését is elvesztette a sorozatban a Titánok

Dunaújváros - A Magyar Kupában az Acélbikák jegén kellett volna helyt állnia szerda este a Fehérvári Titánoknak.

Ferencz Balázs

Vereséggel kezdte a kupasorozatot a Fehérvár, a Hokiklub Budapest tréfálta meg a Titánokat. Igaz Kóger István vezetőedző egy az átlagnál is fiatalabb csapatot küldött jégre, és légiósait is hagyta pihenni. Ezúttal a Dunaújváros ellen tudta, ezt a luxust nem engedheti meg magának a Fehérvár, főleg mivel elég riasztóan hathatott az Acélbikák legutóbbi 8-1-es hazai győzelme a Mol Ligában a Ferencváros ellen.

Ennek ellenére az első védést a februári olimpiai selejtezőről jó ismerős kapus, az észt válogatott hálóját védő Villem-Henrik Koitmaa mutatta be, aki most októberben igazolt Dunaújvárosba. Néhány másodperc múlva viszont már tehetetlen volt, a kapu előtt jól helyezkedő Pillók Martin kapta a korongot, és Koitmaa válla felett a bal felsőbe piszkálta a korongot, 0-1. Következett egy Titánok emberelőny - de volt mitől tartania a fehérváriaknak -, a Mol ligában ilyen szituációban gólt kaptak itt a nyitófordulóban. Ezúttal fél perc alatt kiegyenlítődött a létszám, de nem fehérvári gól, hanem kiállítás miatt. Keegan Dansereau ezt kis híján ki is használta, de Scola észnél volt. A harmad második felében letámadott a DAB, már a korong kihozatala is nehézségekbe ütközött a vendégeknél. Sorban jöttek a hazai lehetőségek, Azari közelről próbálkozott, Hruby pedig a kék vonalról riogatott. Ettől a Titánok is észbe kaptak, Krogh erőből igyekezett megoldani a messzességből a gólszerzést, Kyle Just útjában pedig már csak Koitmaa állt, de ő áthatolhatatlanul. Végül egy kontrából egyenlített a DAB, Dansereau kapott passzt középen, és Scola mellett a rövid alsóba csúsztatta a korongot, 1-1. Az utolsó másodpercekben Ölander bombázott, a volt Titán Becze Tihamér pedig a kapu előterében kellemetlenkedett, de Scola-é lett a korong. Jöhetett a pihenő.

A második húsz percben Nagy Márk Máté tette próbára elsőként a vendégkapust, amire Pillók válaszolt. Újvárosi emberelőny következett, állandósulni látszott a hazai fölény, igaz két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak az Acélbikák. Sőt, Vizi Dániel emberhátrányban komoly munkára fogta Koitmaa-t, de ebben a játékrészben nem harsant fel a gólt jelző dudaszó.

A harmadik húsz percben az egyik fehérvári kiállítás megbosszulta magát. A hazaiak napokban igazolt közel kétméteres lett óriása, Kalvis Ozols gigantikus bombával szerzett vezetést az Újvárosnak. 2-1. Majd röviddel ezután egy korongkezelési hiba után három az egyben mehetett a DAB, de Azari végül egyedül megoldotta, 3-1. Ezzel végleg megpecsételve a Titánok sorsát, akik ezen a szerda estén nagyon megnehezítették a hazaiak dolgát.

A következő kupaellenfél november 9-én a Ferencváros lesz idegenben..

Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző

Dunaújváros: Koitmaa - Hruby, Ozols 1 (1), Dansereau 1 (1), Borbás (2), Azari 1 - Ölander (1), Pfeil, Németh P., Becze, Rubin - Lencsés, Lévai, Szepessy, Odnoga, Tanka - Pál Z., Mátyásy, Léránt, Nagy M. Vezetőedző: Lee Gilbert

Fehérvár: Scola - Krogh, Reiter A., Vizi, Shupe, Just - Arany M., Szabó B., Hamvai, Mazzag, Balogh B. - Imre P. (1), Láday, Varga B., Sofron Á., Pillók 1 - Korbuly, Takács B., Erdei, Kiss P., Tóth R. Vezetőedző: Kóger István

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!