Sport

2016.12.04. 20:05

Megérdemelt győzelmet arattak

Székesfehérvár - A bajnokot fogadta a tavalyi ezüstérmes, jelenlegi listavezető Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. A hazaiak 85-79-re nyertek.

Horog László

Végig elképesztő küzdelem zajlott a parketten, a végjátékban aztán a fehérváriak felőrölték ellenfelüket. A derbi a hajrában dőlt el a kék-fehérek javára, ezzel megerősítették vezető helyüket a tabellán.

- Nagyon örülök a győzelemnek, komoly rangadót sikerült megnyernünk, gyakorlatilag az ősz mérkőzését, hiszen a legutóbbi bajnoki döntő két szereplője találkozott. A szolnokiak is komoly meccsek után érkeztek, ahogy mi is több fronton állunk helyt, az NB I-es pontvadászat mellett a nemzetközi porondon. A találkozó végig szoros volt, azzal nyertünk, hogy a zárás előtt jobban
védekeztünk, támadásban
pedig a legmegfelelőbb opciókat választottuk - mondta Góbi Henrik, az albások másodedzője.

- A mérkőzés előtt azt mondta, felkészültek az ellenfélből. Ezzel együtt is végig nyílt volt a küzdelem.

Winston Shepard 11 pontot helyezett el a szolnokiak kosarában  Fotó: Simon Erika

- A Szolnok kerete, bár a nyáron jelentősen átalakult, továbbra is nagyon erős. Igaz, nálunk is nagyon sok változás történt a nyáron. A két klub hasonló cipőben jár a nemzetközi porond tekintetében is, ők is szerda-szombat ritmusban vívják összecsapásaikat, tehát a terhelésünk hasonló. Ezúttal nekünk könnyebbséget jelentett, hogy a hét közepén nem vívtunk meccset az Európa Kupában, az Olaj pályára lépett a Bajnokok Ligájában. De nem hiszem, hogy ezen múlt, úgy gondolom, a végjátékban hozott higgadtabb döntéseinknek köszönhettük a sikert. A nemzetközi porond annyiban befolyásolhatta a szombati meccset, hogy mi több sikerélménnyel - leszámítva a Chalonban vívott derbinket - vártuk a Szolnokot, ellenfelünk a BL-ben kevésbé eredményes. Ennek talán annyiban volt jelentősége, hogy mi több önbizalommal léphettünk pályára.

- Tavaly döntően a Szolnok nyert a rangadókon, az új idényben először találkoztak.

- Mivel a keretek cserélődtek, a fél évvel, egy évvel ezelőtti meccseknek már nincs nyoma a fejekben. Ráadásul az idei csapatunk jobb a tavalyinál. Az sem volt gyenge, de a mostanit egységesebbnek érzem. Az eredmények is ezt mutatják. Tudom, messze még a szezon vége. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, kis túlzással bárki verhet bárkit. Minket legyőzött a Sopron, a MAFC és a ZTE a Szolnokot, a Kaposvár idegenben a Zalaegerszeget. Bármi előfordulhat.

- A Szolnok ellen kinek a játéka tetszett leginkább?

- Az egész csapat jól játszott. Edwards és Farr ismét hozta magát, továbbá fontos volt, hogy a padról érkezők is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, Markovic jól fogta a vendégek kulcsfiguráját, Vojvodát, valamint Tóth Peti is hozzátett a játékunkhoz. Lényeges, hogy egyenletes teljesítményre vagyunk képesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!