Sport

2017.05.23. 19:15

Az Alba Fehérvár férfi kosarasai szerdán az egerszegieket fogadják

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Alba Fehérvár Puebla Plus elsőként jutott a négy közé. Szerdán, 18.30-kor, hazai pályán kezdik az elődöntőt, a ZTE-t fogadják.

Horog László

A csaták folytatódnak. A középszakaszt a nyolcadik helyen záró Kecskemétet minimálisra zsugorított programban, három mérkőzésen búcsúztatta az Alba, ezáltal múlt kedden megkezdhette a nyugodt felkészülést a következő körre. Az alföldiek legyőzése után Dzunic Branislav, a fehérváriak vezetőedzője azt mondta, nem akar tippelni
a következő ellenfél kapcsán. A tréner közölte: a kupagyőzelem, valamint az alapszakasz és a középszakasz megnyerése után együttese van annyira erős, hogy képes sikerrel megvívni az elődöntőt is.

Öt nappal később, vasárnap este derült ki, hogy a Zalakerámia ZTE lesz az Alba ellenfele, ugyanis az egerszegiek ötmeccses szériát követően legyűrték a bajnok Szolnokot, ezzel egyértelműsítve, hogy nem lesz címvédés, az Olaj KK sikertelen szezont zárva már a negyeddöntőben elhasalt. Az utolsó találkozót 85-69-re nyerte a zalai brigád, ezzel szerezte meg a jogot az elődöntős részvételre. Főleg az amerikai és puerto ricói állampolgársággal egyaránt rendelkező légiósa, Emmanuel Ubilla volt elemében, 30 pontot szerzett, három triplát is elhelyezett a gyűrűben.

Lóránt Péter csapatkapitány (jobbra) pontjaira az elődöntő meccsein is szükség lesz  Fotó: Molnár Artúr

A székesfehérváriak válogatott centere, Keller Ákos optimista a folytatást illetően.

- Az első két, KTE elleni összecsapás a vártnál lényegesen szorosabban alakult. De ez már nem számít, a lényeg, hogy gyorsan letudtuk a rájátszás első körét. A harmadik találkozón kijött a két gárda közötti különbség. Nálunk mindenki jól játszott, hozzátett a sikerhez, fegyelmezetten kosárlabdáztunk. Ezt szeretnénk folytatni az elődöntőben is, hasonló elánnal kell harcolnunk, ugyanúgy kell pörögnünk. Nem meditáltam, kit szeretnék ellenfélnek, de abban bíztam, hogy a következő rivális ötmeccses sorozat után, tehát fáradtabban érkezik. Remélem, hogy sikerrel vesszük az újabb akadályt is, lépésről lépésre haladunk.

A sportigazgató, Simon Balázs szerint könnyű mérkőzés a legjobb négy között már nincs, minden derbin meg kell szenvedni a sikerért.

- A szezon eddigi része a várakozásoknak megfelelően alakult, remélem, ez így lesz a későbbiekben is. Az elődöntő komoly téttel bír, a ZTE a szezonban - különösen a negyeddöntőben - bizonyította, megérdemelten jutott idáig. Komoly játékerőt képviselnek, méltó ellenfelei bárkinek. Ezzel együtt is bízom a győzelemben, folytatni szeretnénk azt, amit a szezonban eddig mutattunk. Lényeges, hogy a korábbi eredményeknek köszönhetően hazai pályán indítjuk a párharcot. Nem szeretnék előreszaladni, most az a fontos, hogy szerdán győztesen vonuljunk le a parkettről. Úgy gondolom, erre meg is van az esélyünk.

Feltétlenül jó hír, hogy a szezámcsonttörés miatt egy hónapot kihagyó pontgyáros, Justin Edwards hétfő óta edz, minden jel arra mutat, teljesen felépült, pályára léphet az elődöntőben. A kanadai bedobó fontos pillére a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!