Sport

2016.08.11. 12:55

Megkezdődik a megye I-es pontvadászat - Két hónap megérdemelt pihenő után, átalakult keretekkel vágnak neki a csapatok

Székesfehérvár - Az 1. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások hazai trénereit kértük némi esélylatolgatásra.

Káldor András

Augusztus 13., szombat, 17.00

Sárosd (a csapat tavalyi helyezése 9.) -Sárbogárd SE (Sárszentmiklós néven tavaly 7.)

Dvéri Zsolt a Sárosd vezetőedzője: Nyolcvan százalékban elvégeztük a munkát, és jobban sikerült az idei felkészülésünk, mint a tavaly nyári. Bőségesen kicserélődött a csapat, tele vagyunk fiatalokkal. Nem határoztunk meg helyezést, de minél jobban szeretnénk szerepelni, és majd meglátjuk, hogy ez milyen helyezésre lesz elég. Próbáljuk építeni a jövő csapatát, ehhez kell egy kis idő, amíg összeszoknak a srácok. Az eredményeink eddig bíztatóak voltak, de a helyén kell kezelnünk, hiszen a bajnokság azért mindig más. Kíváncsian várom a rajtot, szeretném látni, hogy mennyit haladtunk előre az eltelt másfél hónapban. Hazai pályán győzelemmel szeretnénk bemutatkozni, nem lebecsülve az ellenfelet - minden ellenfelünknek megadjuk a tiszteletet. Ez lehet az elsődleges célunk, nem is játszunk másra, van egy alapjátékunk, próbáljuk azt játszani, remélem, hogy sikerrel.

Velence (2.)-Iváncsa (1.)

Czakó András a Velence vezetőedzője: Kilencven százalékig meg tudtuk valósítani az eltervezett munkát. Tizennyolcan tizennyolc csapatból érkeztek, úgyhogy aki egy kicsit is ért a labdarúgáshoz, az tudja, hogy nem két hét alatt lehet csapatot építeni. Nyugodtan mondhatom, hogy nem mi vagyunk az Iváncsa elleni mérkőzés esélyesei, hiszen a bajnokcsapattal kell játszanunk, egy nagyon jó társaság, régóta együtt vannak, több éve ott vannak az élen. Nem készülünk ellenük semmi meglepetéssel, sajnos rossz időpontban találkozunk. Azt szeretném, ha minél előbb összeállnánk, és utána a tabella első feléhez csatlakoznánk.

Baracs (újonc)-Mezőfalva (8.)

Éliás Zsolt a Baracs vezetőedzője: Már korábban is mondtam, hogy az idő kevésnek bizonyult számunkra, és így nem igazán sikerült a felkészülésünk, úgy, ahogy szerettük volna. Abszolút nem tudtuk az eltervezetteket megvalósítani, rengeteg sérültünk van, jóformán még azt sem tudom, hogy most az első fordulóban milyen összetételű csapatot küldök ki a pályára. Célunk egyértelműen a bennmaradás. Jól felkészített csapattal találkozunk rögtön elsőre, Horváth Csaba kollégám jó munkát végzett, a problémáink ellenére azért szeretnénk szoros mérkőzést játszani.

Augusztus 14., vasárnap, 17.00

A Polgárdi tavaly ősszel is nagy csatát vívott a Lajoskomárom együttesével, akkor ők nyertek
Fotó: Koppán Viktor

Lajoskomárom (13.)-Polgárdi (14.)

Csulik Zoltán a Lajoskomárom megbízott edzője: Sajnos a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, mert nem tudtunk annyi edzőmeccset játszani, mint amennyit szerettünk volna. Nem állt még össze annyira a csapat, és ez meglátszott a kupamérkőzéseink eredményén is. Az igazolásaink, erősítéseink jól sikerültek, úgyhogy hosszú távon megpróbálom úgy összeállítani a csapatot, hogy eredményesek legyünk. Elsődlegesen a középmezőnyt céloztuk meg, az első tíz csapat közé várom a csapatot, tavaly eléggé rezgett a léc, ezt el akarjuk idén kerülni. A Polgárdival tavaly is két jó meccset játszottunk, mindenféleképpen győzelmet várok. Más eredményt el se tudok fogadni hazai pályás, ezt elmondtam a csapatnak is. A sérültjeink felépültek, talán teljes kerettel tudnunk nekivágni a mérkőzésnek.

Mór (3.)-Bicske (10.)

Horváth Zoltán a Mór vezetőedzője: Elég kemény alapozás után vagyunk, az elején ugyan voltak létszámproblémáink, de utána össze tudtunk állni. Két igazolásunk van, Petruska Daniel tért vissza, de ő még sérült a térdével, így egyelőre még nem tud bennünket segíteni, valamint Meggyes Dávid érkezett Bicskéről. Rajtuk kívül fiatalok több fiatal jött, de más személyi változásról nem tudok beszámolni. Természetesen meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, a szlogenünk, hogy minden meccsen nyerni kell , amennyiben mindenki odateszi magát, akkor el tudok képzelni egy jó eredményt. Tisztában vagyok azzal, hogy a Bicske meg akarja nyerni a bajnokságot, jól erősítettek NB-es csapatokból, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy a három pontot itthon tartsuk.

Milinte Árpádot (Bicske) zavarja a móri Cseszneki Richárd
Fotó: Molnár Artúr

Pátka (újonc)-Ercsi Kinizsi (4.)

Takács Viktor a Pátka vezetőedzője: Nem sikerült rosszul a felkészülésünk, amit szerettünk volna, azt a lehetőségeinkhez mérten elvégeztük. Az első pátkai megye egyes évben a vezetőség elvárása a bennmaradás. Nekem ennél merészebb elképzeléseim vannak, de majd az ötödik, hatodik forduló környékére fog ez realizálódni. Addigra nagyjából már kialakulnak az erőviszonyok. az tény, hogy tízből kilencen azt gondolják, hogy ki foguk esni, a maradék egy, pedig pátkai Azonban azok, akik az öltözőben ülnek, és hisznek benne, hogy megvetjük itt a lábunkat, az nekem elég! Nem mi vagyunk az esélyesek az Ercsi ellen, nem véletlenül lettek tavaly a negyedikek, és azóta sem gyengültek. Semmilyen nyomás nincs a csapatunkon, a társaság nagy része most mutatkozik be a magasabb osztályban, megpróbálunk meglepetést okozni, nyerni szeretnénk.

Aba-Sárvíz FC (újonc)-Martonvásár (6.)

Bor József Dezső az Aba-Sárvíz vezetőedzője: Július elsején kezdődött a hivatalos felkészülésünk, azóta a játékosállományban komoly változások történtek. Heten eltávoztak, ráadásul ketten súlyos sérülés miatt nem tudtak a csapattal együtt dolgozni. Ennek ellenére rendesen elvégezte a csapat - csupa abai labdarúgó - a feladatokat. Készülünk a nyitányra, a tárgyi és személyi feltételek biztosítottak, a legfontosabb célunk a bennmaradás. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, a rutinos Martonvásár ellen, azt várom, hogy a fiúk a szívüket-lelküket kiteszik. Hét esztendő után kerültünk vissza a megyei I. osztályba, úgyhogy nyilván lesznek mérkőzések, amikor kiütközik majd a rutintalanság. Úgy érzem, hogy jó példaként szolgált számunkra az Európa-bajnokságon Izland csapata. A pályán, és a pályán kívül egységesek, és csapat vagyunk, és akkor nagyon sok csapatnak nehézségeket okozhatunk.

Tordas (12.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.)

Korolovszky Gábor a Tordas vezetőedzője: Majd a mérkőzéseken eldől, hogy mennyit tudtunk megvalósítani a felkészülés során az előzetes terveinkből. Sokat gyakoroltunk, volt mit bepótolni, és nem panaszkodhatom, egész jól sikerült, bár erre majd az elkövetkező hetekben nyújtott teljesítményünk adhat valós választ. Nem nagyon vagyok még tisztában a csapatom erősségével ebben az osztályban, de mindenképpen a tavalyinál jobb eredmény elérésében bízom. Kevesebb gólt kell kapnunk, és többet kellene rúgnunk, ez lehet mindennek az alapja. Kell egy kis idő, de tavaszra már konkrétabb elképzeléseink lesznek a helyezés szempontjából. A tavaly tizenkettedik helyen végző Tordasnak minden ellenfél nehéz lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!