Sport

2014.09.22. 19:00

Az újonc Fehérvár Rugy Club legyőzte a bajnok Velencei Kék Cápák csapatát

Székesfehérvár - A hétvégén megkezdődött az NB I-es rögbi bajnokság. Az újonc Fehérvár RC a Velencei Kék Cápákkal találkozott, és nyert.

A Fehérvár Rugby Club férfi együttese a Köfém pályán fogadta az előző év bajnokcsapatát, a Velencei Kék Cápák legyénységét. Mindjárt a mérkőzés első percében Őrsi Dávid mintegy 30 méterről 3 pontos dropp rúgásával (ejtett rúgás amelyben a labda érinti s földet és abban a pillanatban rúgja el a játékos) megszerezte a vezetést. A hetedik percben újból Őrsi villant 5 pontos céljával és a 2 pontos jutalomrúgásával, így 10-0-ra vezet a Fehérvár. A 22. percben a csapatkapitány Szabó Gergely törte át a Kék Cápák védelmi vonalát, ez 5 pontot és jutalomrúgást, valamint újabb 7 pontot ért az FRC-nek. A Velence szépített Bukodi Bendegúz jóvoltából, így 17-7 lett a félidő.

A folytatásban a Velence erős iramban kezdett, de a 10. percben lest követően büntető rúgáshoz jutott a Fehérvár, Őrsi nem hibázott, 3 pontjával 20-7 lett az eredmény. A bajnokcsapat szinte a célterületéhez szegezte az újonc házigazdát, a támadásainak meg is lett az eredménye Kerner Krisztián révén, 5 pontot érő céllal jött közelebb a vendég (20-12). Azonban nem sokáig örülhettek, Szabó András sok passzos center játékot követően szerzett 5 egységet, a jutalomrúgásből Őrsi 2 pontot hozott, tovább nőtt hát a különbség (27-12). Utána Simon Zsolt, a Fehérvár RC nagy öregje szerzett labdát, 40 méteres sprint után a jókor érkező Molnár Istvánhoz passzolt, aki három embert felborítva középre futott a labdával és 7 ponttal növelte a csapata előnyét, és ezzel kialakult a végeredmény: 34-12 az FRC javára. Az újonc fehérváriak részéről nagy bravúrt jelentett a nyitány, a bajnoki címet védő kétvállra fektetése.

A Fehérvár RC kadet és junior csapatai is megmérkőztek Kecskeméten. A kuparendszerű második fordulóban mindkét fehérvári társulat a harmadik helyen végzett.

 

Címkék#rögbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!