Sport

2016.12.28. 19:45

Meglepetés eredmények - Több favoritnak nem ment, míg az újak jól muzsikáltak

Székesfehérvár - Szerdán a Masterplast Fehérvári Futball Fesztivál Videoton Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupa második napján három selejtező csoport, és a Női Kupa összecsapásaival folytatódtak a küzdelmek.

Káldor András

Az első napon az öregfiúk tornája után - melyen a Gárdony VSC Agárd végzett az élen - a szurkolói kupa következett tíz csapat részvételével, a végeredmény azonban lapzártánk után alakult ki. Itt az 1x12 perces meccsek során a Szerencsejáték Zrt. csoportot a G-Pont együttese nyerte a Válasz FCF előtt, míg a Tippmix csoportban a Fanatici gárdája lett az első, őket követte a Big Brothers. A bronzmérkőzésen a Válasz FCF 1-0-ra legyőzte a Big Brothers alakulatát, a fináléban, pedig a G-Pont és a Fanatici nem bírt egymással, 1-1 lett a vége, a büntetőket 4-3-ra a G-Pont csapata nyerte, így ők örülhettek, és vihették haza az RBD-Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági És Sportegyesület Szurkolói Kupáját.

Bár Bánfalvi Balázs (Bádogos) hintába ültette csíkszeredai ellenfelét, a meccset elveszítették  Fotó: Molnár Artúr

A szokásoknak híven szardán reggel nyolc órakor fújt sípjába a játékvezető először, mintegy jelt adva annak, hogy élesbe fordult a négynapos torna, és parkettre léptek a Masterplast Kupa főszereplői. Az SHS Építő Kft. csoportban nem kis meglepetést okozott, hogy az Alba Liga tavalyi győztese, a Bádogos-Greco Petrol csapata előbb a Főnix, majd az erdélyi Imperial Wet Csíkszereda, és végül a Hanyatt SE együtteseitől is vereséget szenvedett, így a további küzdelmektől búcsúzni kényszerültek. Pedig soraiban, a megyében igen jól csengő nevek játszottak, többek között Handl Szabolcs, Bánfalvi Balázs, Totsche Gergő, Kovács Krisztián személyében. Nagy csata volt a csoportgyőzelemért, a csíkszeredai gárda a mezőny egyik legütőképesebb együttesének tartott, a Spandler Csabával, Molnár Csabával, Horváth Zsolttal, és Imrik Lászlóval megerősített Főnix csapatával 2-2-t játszott, és végül 7 ponttal lett első a Főnix, és a Hanyatt SE előtt.

Fodor Marcell (kék, Mobilbár) csatája Arany Dáviddal (VBKE)  Fotó: Molnár Artúr

A Citroen-Fábián csoport nyitómeccsén az Alba Ligában a 3. helyen telelő Boiron Homeopatia 3-1-re győzött a kupán már szinte törzstagnak számító Székelyföldről érkező Szentegyházi Vasas ellen. A folytatásban is jól ment nekik, és a Mobilbár-Team, valamint a Videoton BK sem jelentett számukra akadályt, így simán, pontveszteség nélkül léptek tovább a pénteken sorra kerülő egyenes kieséses szakaszba. Érdekesség, hogy a korábbi években a kupábanjól szereplő a Szentegyházi Vasas ezúttal még pontot sem tudott gyűjteni, így ők idejekorán befejezték az idei sorozatot.

A Roneko Kft. csoportban az FTK Építők magabiztos 4-1-es sikerrel nyitott a Válasz FCF ellen, míg a válogatottat megjárt labdarúgókkal (ifj. Horváth Gábor, Sowunmi Thomas) felálló Masterplast győzelméhez nem fért kétség a Vajdaságból érkező Csantavér FC ellen. A csoport döntőjének beillő meccsen az FTK Építők hajrában rúgott gólja döntött javukra a Masterplast ellen (2-1). A csoport záró fordulójában Masterplast 4-4-et játszott a Válasz FCF-el, így a záró meccs előtt eldőlt, hogy itt az FTK Építők lett az első.

A Női Kupában négy csapat, az őszi szezonban az NB II-ben a 7. helyen záró Videoton FC felnőtt gárdája, a Videoton FC U 18, a Baracs SE, és a Székelyudvarhely Vasas Femina vett részt.

Az erdélyi csapatnak nem volt ellenfele, kiegyensúlyozott játékkal, veretlenül nyerte a tornát a Baracs SE együttese előtt.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!