Sport

2016.09.21. 20:50

Megszakadt a Videoton győzelmi sorozata a Ferencváros ellen

Felcsút - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 10. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros látogatott a Videotonhoz a Pancho Arénába.

Szupkai Gábor

Még a locsolóberendezésé volt a főszerep a Pancho Arénában, mikor a két vezető-edző szemügyre vette a pályát, és hosszú perceken át kedélyesen el is beszélgettek egymással a vízfüggöny takarásában. Hamarosan aztán megjelentek a csapatok is a bemelegítésre, és a kezdőcsapatokat látva már mindenki azon elmélkedett, milyen lesz Lovrencsics Gergő szélsőhátvédként a vendégeknél, a hazaiaknál pedig szintén kérdés volt, hogy Fiola Attila ismét a védelem közepén kezd -e, illetve Juhász ismét a középpályán segíti -e majd a Videotont.

Henning Berg a kezdősípszó előtt is tiszteletét tette az ellenfél kispadjánál, a pályán viszont közel sem volt ilyen nagy a barátság, a harmadik percben már Pátkai csalogatta elő a sárga lapot Andó-Szabó Sándor játékvezető zsebéből. A 13. percben a vendégek tizenhármasa, Böde Dániel hagyta el a pályát, a második Juhász Rolanddal történt ütközést követően. A helyére érkező Csukics öt perc múltán az első kapuralövést is összehozta, 18 méterről tekert a bal felső felé 18 méterről, Kovácsik elképesztő magasságokba repülve hárított. Végül nem ez lett az első negyvenöt perc egyetlen kaput eltaláló próbálkozása, bár Lazovics és Scsepovics kísérletei kicsit sem emelték meg Dibusz pulzusszámát. Ezeken kívül Géresi Krisztián helyzete okozott némi riadalmat, de hiába Scsepovics három védőt is őrületbe kergető cselsorozata, a társ végül 11 méterről túl magasra célzott.

A szünetben Henning Berg a Videoton vezetőedzője döntött úgy, hogy változtatnia kell, Pátkai Máté helyett Filipe Oliveira munkálkodott tovább a középpályán. Aktívabb is lett a fehérvári csapat, ennek pedig hamarosan eredménye is lett. Az 53. percben Géresi lőtt 14 méterről a bal alsó irányába, amit Dibusz védett, de a kipattanóra ismét a fiatal Vidi támadó csapott le, rá pedig szabálytalanul Leandro, ezt pedig Andó-Szabó büntetővel jutalmazta . Scsepovics futott neki a labdának, Dibusz a másik irányba vetődött. 1-0.

A következő helyzet Lazovics nevéhez fűződött, aki 8 méterről fejelhetett a ferencvárosi védőktől nem zavartatva, de a labda végül a kapufa rossz oldala mellett suhant el. A vendégek elkezdtek idegeskedni, Lovrencsics gyűjtött be egy sárgát, majd Thomas Doll is cserére szánta el magát, és beküldte a koreai Seungwoo-t. Aki rögvest bolondot csinált Stopirából, mérnöki pontossággal középre is ívelt, de Djuricsin középre, Kovácsik Ádám feltartott kezei közé fejelte a labdát. Felpörgött a Fradi és Djuricsin góljával egyenlítettek is a zöldek, egy kipattanót lőtt a tizenhatos csücskéről Kovácsik kapujába a Ferencváros támadója. 1-1.

Kisebb-nagyobb helyzetek még adódtak mindkét kapu előtt a mérkőzés során, de az eredmény már nem változott, megszakadt a Videoton győzelmi sorozata.

A fehérváriak legközelebb szombaton a Budapest Honvéd ellen lépnek pályára.

 

Videoton FC- Ferencváros 1-1 (0-0)
Felcsút, Panho Aréna, 3212 néző
Vezette: Andó-Szabó (Varga Zs., Márkus)
Videoton: Kovácsik - Nego, Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Varga J., Pátkai (46., Oliveira) - Lazovics (76., Feczesin), Scsepovics, Géresi (73., Bódi).
Vezetőedző: Henning Berg
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Leandro, Nalepa Dilaver - Gera, Nagy D. - Varga R. (66., Szung Vu) Hajnal (70., Csernik), Djuricin - Böde (13., Csukics).
Vezetőedző: Thomas Doll
Gól: Scsepovics (11-esből), illetve Djuricin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!