Sport

2017.07.27. 20:15

Megszületett a negyedik magyar érem, Hosszú Katinka bronzot szerzett

BUDAPEST A FINA 2017-es vízes világbajnokság csütörtökön is bővelkedett kiváló eredményekben, a magyar vízilabda válogatott, pedig legyőzte a görögöket, és döntős.

Káldor András

A csütörtök délelőtti futamokon először junior Európa-bajnokunk, a magyar csapat legfiatalabb tagja ugrott medencébe a nők klasszikus versenyszámában, a 100 méteres gyorsúszásban. A 15 éves Gyurinovics Fanni a 9. helyen végzett saját előfutamában, míg összesítésben a 28. helyen zárt, így nem jutott be a délutáni elődöntőbe. 200 méter háton Telegdy Ádám a 8., Bernek Péter a 2. legjobb idővel jutott tovább az esti elődöntőbe. Ott Bernek országos csúccsal jutott döntőbe, Telegdy viszont 9. lett, így épphogy lemaradt a fináléról.

Varga Dénes a magyar válogatott kapitánya (10) döntő érdemeket szerzett a döntőbe jutásban Fotó: MTI

Sebestyén Dalma összesítésben a 22. legjobb időt úszta (2:29.35) a női 200 méteres mellúszás előfutamában, így nem lesz jutott az elődöntőbe. A fehérvári nevelésű Sebestyén úgy vágott neki a távnak, hogy már az elődöntő is nagyon szép eredmény lenne a részéről. Nagyszerűen kezdett, ötven méternél a 2. helyen fordult, sajnos a féltávnál visszacsúszott a 6. pozícióba. Húszesztendős úszónőnk végül a 7. lett a futamában - összesítésben a 22., így nem jutott elődöntőbe -, de a szégyenkezésre nincs oka, 2:29.35-tel az idei legjobbját úszta.

Gyurta Dániel nem jutott be a férfi 200 méteres mellúszás elődöntőjébe, miután az előfutamban összesítésben a 17. legjobb idővel zárt. A korábbi olimpiai, világ és Európa-bajnok, aki sérüléssel bajlódott a vb előtt mindössze, 28 századdal maradt le az elődöntőről. A férfi 200 méteres vegyes úszásának döntőjében az amerikai Chase Kalisz szerezte meg az aranyérmet a japán Hagino Koszuke előtt. A férfi 100 méteres gyors fináléjában az amerikai Caeleb Dressel szerezte meg az aranyérmet, honfitársát, Nathan Adriant és a francia Mehdy Metellát megelőzve. A női 50 méteres hát döntőjét a brazil Etiene Medeiros érte el a legjobb időt, egy századdal megelőzve a kínai Fu Jüan-huit. A női 200 méteres pillangó döntőjében Hosszú Katinka remekül úszva bronzérmet szerzett, míg a győztes a spanyol Mireia Belmonte lett, Szilágyi Liliána, pedig a 7. helyre futott be.

A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összeállítású négyes a 7. helyen jutott be a női 200 méteres gyorsváltó fináléjába. Erre már beszállt Hosszú Katinka is, Gyurinovicsot váltva. mivel a vegyes döntőjére a 200 pillangó után került sor. Tisztességgel helytálltak a lányok, a 6. helyet csípték el Hosszú nagy hajrája után. Az 1. helyen az Egyesült Államok végzett a kínai kvartett előtt.

A férfi vízilabdázók elődöntőjében a magyar válogatott Görögország legjobbjai ellen szoros első két negyedet játszott, és egygólos előnnyel várhatta a folytatást. Majd férfias csatában, két negyed alatt mindössze egy gólt kapva jutottak a döntőbe.

Magyarország-Görögország 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1)

A pénteki program:

Úszás: 9.30, selejtezők: Férfi 50 m gyors (Lobanovszkij Maxim, Takács Krisztián), Női 800 m gyors (Kapás Boglárka, Késely Ajna), Női 200 m hát (Burián Kata, Hosszú Katinka), Férfi 100 m pillangó (Cseh László, Milák Kristóf), Női 50 m pillangó (Molnár Flóra), Férfi 4x200 m gyors váltó (Magyarország) , 17.30 Döntők, elődöntők

Óriás toronyugrás: 12.00: férfiak, 27 m, elődöntő, nők, 20 m, elődöntő

Vízilabda: Nők, döntő, 20.30: USA -Spanyolország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!