Sport

2015.03.25. 14:30

Megvédte bajnoki címét a Sárosd SE

Székesfehérvár - Befejeződött a megyei sakk csapatbajnokság. Az I. osztályban a Sárosd megvédte címét, míg a II. osztályban a dunaújvárosi Királysakk SE IV szerezte meg az első helyet.

Matók János

Az I. osztály FIDE versenyként lett bejelentve, azaz értékszám szerzésre nyílt lehetőség. A bajnokságra 7 egyesület 8 fős csapata nevezett. A hét fordulóban összesen 96 sakkozó játszott legalább egy mérkőzést. Az utolsó fordulóra egy helyszínen (Móron), egy időben került sor. Annyira szoros volt a küzdelem, hogy az I-IV. helyezés csak az utolsó játszmában, hat órás küzdelem után dőlt el. A bajnokságot csak úgy, mint az előző évben, a Sárosdi SE (27,5 pont) csapata nyerte meg. A bajnokcsapat tagjai: Szalai László csapatvezető, Horváth József, Szabó Levente, Sztupa Ferenc, Pap Béla, Lippai György, Szabó János, Nagy Alex, Csordás Péter, Varga Antal, Sztupa Máté, Berei Zsolt, Réti József.

A második helyet a Móri SE (27) szerezte meg, míg a harmadik-negyedik helyen holtverseny alakult ki. A versenykiírás szerint a Királysakk SE II (24,5) a bronzérmes. További sorrend: 4. Bodajki SE (24,5), 5. Marton-Vál SC (23,5), 6. MÁV Előre SC I. (21), 7. Fehérvár SE II. (19). A győztes csapat jogot szerzett az NB II-es osztályozón való indulásra, de a Sárosdi nem él a lehetőséggel. A megyei II. osztályban, amely szintén FIDE verseny volt, négy 4 fős csapat indult. A hat fordulóban összesen 35 sakkozó ült asztalhoz. A bajnokságot a Királysakk SE IV csapata nyerte 16,5 ponttal. A győztes csapat tagjai: Mezei Szilárd, Katona Gergő, Tar Balázs, Katona Enikő, Csajbók Levente, Szűcs Zétény, Kiss Gergő, Reicheld Szilárd. A további sorrend: 2. Királysakk SE III. (15,5), 3. Fehérvár SE III. (9), 4. MÁV Előre SC II. (7).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!