Sport

2017.06.23. 19:00

Megvédték címüket az FRC U16-os lányai

TÁRNOK A felnőttekhez hasonlóan a Fehérvár Rugby Club U16-os korosztályú lányai is megszerezték a legfényesebb érmet a bajnokságban.

Szupkai Gábor

A felnőtt csapattal ellentétben - akiknek nem fért bele egy vereség a zárófordulóban - a Fehérvár Rugby Club U16-os lányai már az elutazáskor tudták, hogy a második helyezett Torpedó csapatával szemben behozhatatlan előnnyel vezetnek. Így az ő vállukat már egyáltalán nem nyomta a teher a bajnokság utolsó, tárnoki fordulójában.

A FRC győztes amazonjai. Felső sorban a 9-szeres bajnok női csapat és Gyolcsos Ferenc vezetőedző, elöl az U16-osok Fotó: Őrsi Dávid

Ennek ellenére nagyon is komolyan vették a meccseket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést Hámori Hanna 10 és Oláh Dorottya 5 pontjával a Torpedó ellen, és már szünetben 15-5-re vezettek. A fordulás után Nagy Tamara, majd Oláh Dorottya révén már 27-5-re elhúzott az FRC. A legvégén a Torpedó még szépíteni tudott, de a végeredmény így is 27-10 lett. A fehérvár lányok a torna másik mérkőzésén a Tárnok (Kiscicák) csapatát győzték le 50-0-ra.

Szeptembertől a csapat három játékosa, Nagy Tamara, Hámori Hanna és Geringer Vivien már a felnőttek közt bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!