Sport

2016.08.20. 18:35

Megverték a norvég élcsapatot

A bajnoki rajtra készülő Alba FKC női kézilabdacsapata 25-24-re verte a világelső Norvégia második számú együttesét, a Trondheimben székelő Byasent.

Horog László

Bár nem tétre ment, hanem edzőmeccs volt, az eredmény mégis biztató: a Fehérvár 12- 9-es félidő után 25-24-re verte a korábbi világelső, a Larvik mögött második számú norvég klubcsapatnak számító Byasent. Az északiak hétfő óta edzőtáboroznak Fehérváron, a hétvégén utaznak haza. A fehérvári derbin álmosan kezdtek, az első percekben nem találták a ritmust, meg a kaput sem, amiben komoly szerepe jutott a hazai kapusnak, Herr Orsolyának, aki mindent védett. Oroszlánrésze volt abban, hogy a vendéglátók hirtelenjében 7-1-re elléptek, s előnyüket tartották a folytatásban is.

Aztán magukra találtak a norvégok, egyre közelebb jöttek, azonban a koronázóvárosiak őrizték 3–4 gólos előnyüket. Döntően Jelena Lavko – korábban Zivkovic néven volt ismert a köztudatban – és Ishitate találatainak köszönhetően. Előbbi betörésekből, utóbbi átlövésekből volt eredményes. Az első félidőben 12-9 állt a táblán, fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a látogatók, Ida Hernes és Marit Jacobsen vezérletével. Nem pusztán felzárkóztak, hanem a játékrész derekán a vezetést is átvették. A folytatásban fej-fej mellett haladtak az együttesek, aztán megint a házigazdák kaptak lábra, ismét elléptek három találattal. Az utolsó két gólt a Byasen szerezte, ezzel egy gólra feljöttek, de egyenlíteniük nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!