Sport

2014.12.22. 20:45

Megye I.: A dobogón telelő csapatok edzői elégedettek együttesükkel

A Viszló Trans megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság élmenőinek edzői leltárt vontak a 2014-es esztendő végéhez közeledve.

Ferencz Balázs

A bajnoki címvédő Iváncsa csapata megérdemelten vezeti féltávnál az első osztály tabelláját. Miskovicz Bálint alakulata nem vállalta az NB III-as osztályozón való indulást a 2013–14-es szezon végén, így maradt a megyei I-ben, ahol 15 mérkőzésen 14 győzelmet aratott, és csak egy alkalommal vesztett pontot, Sárszentmiklóson játszott 1-1-es döntetlent. A listavezető gólaránya is imponáló, 59 lőtt gól mellett 12-szer rezdült az iváncsai háló. Érthető, hogy a vezetőedző elégedett.

„Olyan mutatót tudtunk magunk mögött, mint tavasszal. Akkor is csak két pontot vesztettünk, azonban kevesebb gólt kaptunk, mint tavaly, s ez azt jelenti, hogy a védekezésünk jobban összeállt – értékelt Miskovicz Bálint. – Többen kérdezték, hogy hogyan motiválom a csapatot a megnyert bajnokság és a megyei kupagyőzelem után. Nem kell őket motiválni, ugyanazon az úton haladtunk, amelyiken befejeztük a tavaszt. Voltak gólzáporos győzelmeink, és szorosabb mérkőzéseink is. Nincs olyan csapat, amely ne kerülne hullámvölgybe, ennek tudhatók be az egygólos győzelmek. A Sárszentmiklós ellen vesztett pontok a realitást tükrözték, az egy kétélű meccs volt, melynek első félidejében a miklósiak is elverhettek volna minket, majd a szünet után mi dönthettük volna el a pontok sorsát.

Nem szeretnénk kiengedni, veretlenül szeretnénk megvívni a tavaszi idényt is. Távozónk minden bizonnyal nem lesz, aki el akar igazolni, annak útjába nem gördítünk akadályt.”

Berényi Balázsék (b) lábán sokszor kutatták az ellenfelek a labdát, meggyőző volt az Iváncsa (Fotó: Koppán Viktor)

A tréner értékelőjében kiemelte játékosai szorgalmát, az edzéslátogatottságot és a srácok győzni akarását, valamint a magabiztos játékot.

„Kiemelkedően játszotta a futballt a csapat, s ez az együttes megérett egy magasabb szintre is. Ha kiharcolja az Iváncsa a továbblépés lehetőségét, akkor megmérettetik az NB III-ban” – fogalmazott Miskovicz Bálint.

A Velence Bericap az Iváncsa elsőszámú kihívója. Pavlik József vezetőedző az idény elején nem titkoltan a bajnoki címet tűzte ki célul, és csapata ugyan kilenc pont hátrányban van, de 2. a tabellán. A Velence 11 győzelem és egy döntetlen mellett három vereséget szenvedett.

„35 pontot terveztem az idény elején, 34 lett belőle – nyugtázta Pavlik József, a Velence vezetőedzője. – A mérkőzéseken nyújtott teljesítményekkel elégedett vagyok, bár nagyon nehezen lendültünk játékba. A Mór elleni döntetlen belefér a pontvesztések sorába, az Iváncsa pedig jobb csapat, mint mi vagyunk. Az El Classico-n minden belefér egy mérkőzésbe, az is hogy nyersz 1-0-ra, vagy kikapsz 2-1-re. Ami meglepett, az a Gárdony elleni vereség. Összességében elégedett vagyok, bár az világosan látszik, hogy sajnos nem tudjuk együtt tartani a csapatot. Boda Béla és Molnár Viktor Ausztriában folytatják pályafutásukat, Csanádi és Tóth András abbahagyja a játékot, és lesznek, akik máshol kezdik a tavaszt. Nagy lesz a járékosmozgás, öt-hét ember cserélődni fog. Nem mondtunk még le a bajnoki címről, bár a kilencpontos hátrány tetemes, de egy sportember addig nem adja fel a küzdelmet, amíg matematikai esélye van az aranyérem megszerzésére.”

A Móri VSE kiegyensúlyozott teljesítménnyel vette az őszi akadályokat, csupán egyszer aratott gólzáporos sikert, nem lőtt sok gólt, de a legkevesebbet kapta a mezőnyben. 9 győzelmével, 4 döntetlenjével és két vereségével a harmadik.

„Úgy érkeztem Mórra, hogy morális problémák voltak a csapaton belül. Vállaltam a kihívást, mert éppen ez az erősségem, össze tudom kovácsolni a csapatot – fogalmazott Horváth Zoltán, a móriak mestere. – Majdnem a maximumot hozta ki magából a csapat, a csatárgondok miatt két mérkőzésen nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy szerettük volna. Rég nem látott közösség formálódott, és a vezetőség is pozitívan állt a csapat mellé. A legkevesebb gólt kaptuk, mert remekül védekeztünk, ha például Bezerédi Ádám hozzánk jön, akkor többet kihoztunk volna az őszből. Életem legnehezebb feladata volt a harmadik helyre vezényelni a csapatot. Az eredményekhez rengeteg edzés és munka kell. Magyarországon a legnagyobb baj a fejekben van, ha valaki ezt rendbe rakja, akkor lehet jó csapatot formálni. A mentális tényezőkön sikerült közösen változtatni, és büszke vagyok a csapatra, valamint a közönségre is. Nehéz úgy dolgozni, hogy a lehetőségek szűkek, és abból hozzunk ki eredményt, ebbe bele lehet fáradni.”

A mindig győzni akaró vezetőedző a jövőben sem adná alább a harmadik helynél: „Szükségünk lenne egy támadó középpályásra és egy csatárra. Emellett szeretném a móri fiatalokat is beépíteni a csapatba. Nem szeretek visszalépni, ha két játékost sikerül igazolni, biztos, hogy a tavasszal fejlődni is tudunk” – jelentette ki a felkészülést január második hetében kezdő Móri VSE trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!