Sport

2014.09.14. 20:20

Megye I.: Az eső volt a legnagyobb ellenfél

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 5. fordulója csonkára sikeredett. A heves esőzés miatt a vasárnapi összecsapások közül csak a Bicske–Kisláng derbi fejeződött be.

Ferencz Balázs

Ercsi-Velence Bericap 1-3 (1-2)
250 néző. Vezette: Makk László.
Ercsi: Hodula – Cseppen, Kanyó, Rapai, Neuvert S. – Drapcsik (Sárdi), Nagy B., Bakos L., Balaskó I. – Ivacs G., Tamon J.(Bendák). Vezetőedző: Gróf András.
Velence Bericap: Puhnyák (Barsch) – Totsche, Berczi D., Kovács K., Dukon G. – Kovács N., Galaczi J., Molnár V. (Boda), Király P. – Király J. (Knausz), Szalai P. (Csikesz Z.). Vezetőedző: Pavlik József.
Gól: Balaskó I.(2.), illetve Galaczi J. (36.), Kovács N. (42.), Szalai P.(70.).
Kiállítva: Király P. (66.).
Jók: Kanyó, Rapai, Ivacs, illetve Galaczi, Király J.,

Az Ercsi csapata a Polgárdi felett aratott diadal után nagy önbizalommal kezdhette a Velence Bericap elleni összecsapást, és hamar vezetést is szerzett. Rögtön a találkozó elején egy 11-esből jutott előnyhöz a hazai csapat, Balaskó Iván értékesítette a büntetőt. Ettől kezdve az Ercsi méginkább a kontrajátékra koncentrált, amiből három komoly helyzetet is sikerült kialakítania, de ezek kimaradtak. A rutinosabb Velence könyörtelenül kihasználta az újonc hibáit, előbb Galaczi révén egyenlített, majd a 42. percben Kovács N. góljával fordított. A második félidőben is voltak lehetőségei az Ercsinek, de egy óriási védelmi hibából növelte előnyét a Velence, Szalai Pál volt eredményes, 1-3. Az emberelőny miatt a 66. perctől fölényben futballozott ugyan a hazai gárda, de a mezőnyben mutatott dominanciát nem tudta gólokra váltani. A Velence Bericap megérdemelten vitte el a három pontot Ercsiből.

Iváncsa–Polgárdi Vertikál – 2-1-es állásnál félbeszakadt a 23. percben.
150 néző, Vezette: Lak Balázs.
Iváncsa: Boldog – Facskó, Nagy A., Schäffer Á., Sinka R. – Aradi, Mondovics, Csikesz P., Márki D.- Balogh L., Jankovics. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.
Polgárdi Vertikál: Pirik – Csizmadia Sz., Hart, Tanárki M., Csizmadia G. – Nyakas I., Jámbor Cs., Kosztolányi B., Hencz – Tóth P., Petruska D. Vezetőedző: Beszédes Sándor.
Gól: Balogh L. (16.), Mondovics (19.), illetve Tanárki M. (15.)

Az Iváncsa a bajnokságot remek lendülettel kezdte, és a bajnoki cím védőja a Magyar Kupa-búcsú után sem szeretett volna ütemet veszteni. A Polgárdi Vertikál csúnya csorbát kívánt köszörülni Iváncsán - hiszen a 4. fordulóban az újonc Ercsitől kapott négy gólt...
A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, mégis a Polgárdi szerzett vezetést.

2. perc: Márki végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb oldali sarkáról, a hosszú oldalon Balogh érkezett, de éles szögből csak az oldalhálóba tudta pofozni a labdát.

15. perc: A vendégek az első akcióból megszerezték a vezetést. Kosztolányi lépett ki a védők között, a rossz ütemben kimozduló Boldog elhúzta a lábát. A jogosan megítélt büntetőt Tanárki értékesítette. 0-1. 16. perc: A hazai csapat azonnal válaszolt, a tizenhatoson belülre beívelt labdát Balogh, a vendég kapust megelőzve a kapuba fejelte. 1-1. 19. perc: A fordítás sem váratott sokáig magára, Márki beívelése Nagy Attilát találta, aki fejjel Mondovics elé továbbított, a támadó 15 méterről nagy erővel a kapuba bombázott, 2-1. 23. perc: A folyamatos villámlások és az egyre erősödő eső miatt Lak Balázs játékvezető lefújta a mérkőzést. 45 perces várakozás után sem javult a helyzet, ezért a játékvezető a mérkőzés elhalasztása mellett döntött. Az újrajátszás időpontjáról nem született egyezség a két egyesület között.

Tordas–Mór 1-2-es állásnál félbeszakadt a 45. percben.
Vezette: Szabó János.
Tordas: Kires – Márkus, Németh J., Mezei, Szép A. – Takács Gy., Závodszky, Kulin, Farkas Zs. – Barbai, Lábas. Vezetőedző: Csillag Szilveszter.
Mór: Kiss M. – Bátki, Hahn, Végvári, Kaszás – Handl Sz., Tar B., Németh B., Németh K.- Klémán M., Mayer. Vezetőedző: Horváth Zoltán.
Gól: Márkus Roland (44.) illetve Mayer (21.), Klémán M. (23.)

A vendég móriak irányították az első félidő játékát. Húszpercnyi játék után gondolták úgy a vendégek, hogy az eső mellett a gólok is potyoghatnának, és Mayer, valamint Klémán révén két perc alatt elhúztak. A hazaiak a szünet előtti pillanatokra eszméltek, és Márkus góljával szépítettek. A folytatás azonban elmaradt, közbeszólt az időjárás.

Sárszentmiklós–Puskás Akadémia FC II – elmaradt. A heves esőzés miatt a pálya játékra alkalmatlan volt.

Dunaújváros PASE II–Martonvásár – elmaradt. A heves esőzés miatt a pálya játékra alkalmatlan volt.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Mezőfalva – elmaradt. A heves esőzés miatt a pálya játékra alkalmatlan volt.

Dunafém-Maroshegy–Szár – elmaradt. A mérkőzést Csákváron rendezték volna, azonban a műfüves pálya talaját egybefüggő víztakaró borította.

Bicske–Kisláng 2-2 (1-2)
300 néző, Vezette: Altorjay Áron Gellért.
Bicske: Miklós B. – Horváth P. (Vörös R.), Bencze M., Radics, Szoldáth D. – Szabó B., Pozsgai, Megyesi, Busai (Vörös Z.) – Oláh, Földes G. Vezetőedző: Erdész Ferenc.
Kisláng: Ányos – Árki, Rehák V., Simon I., Willerding B. – Fekete A. (Juhász J.), Dudar K., Komlós R., Juhász M. (Willerding Zs.) – Paluska L. (Dudar E.), Balogh Z. (Lévai K.). Eedző: Rehák Viktor.
Gól: Oláh (6.), Földes G. (52.), illetve Willerding B. (7., 32.).
Jók: Megyesi, Földes, Szoldáth, Radics illetve Rehák, Willerding B., Dudar K., Simon.

Sötét esőfelhők gyülekeztek a bicskei játéktér felett is, de a találkozó megrendezését nem fenyegette az időjárás. Az ifi félsikere után (1-1) bizakodva várta a kezdést a közönség. A várakozás már a 2. percben majdnem teljesült, de Oláh labdáját Pozsgai ígéretes helyzetben csúnyán fölé lőtte. A 6.percben Oláht rúgták fel az alapvonalnál, Megyesi beadása szögletre szállt, amit Mena lőtt be, a labda ide-oda pattogott, végül Oláh a kapuba lőtt,1-0. Nem sokáig örülhettek a hazaiak,két perc múlva Paluska jobboldali beadása átszállt a védők felett, érkezett Willerding Béla és a kapuba fejelt, 1-1.

A bicskei Radics Ádám támadja Rehák Viktort, aki éppen indít (Fotó: Koppán Viktor)

Fertályóra elteltével nagy védelmi hiba után Dudar lőhetett, de mellé trafált. A 18. percben Oláh kétszer is lőtt, de mellé. Öt perc elteltével Megyesi három alkalommal került lövőhelyzetbe, mindannyiszor célt tévesztett. A 33. percben szabadrúgáshoz jutott a Kisláng, Juhász M. próbálkozását Miklós maga elé ütötte, középre, Willerding Béla arra járt, és a kapuba továbbított, 1-2. Két perc múlva Földes átlépte a labdát, Oláh került helyzetbe, de csúnyán elrúgta a léc fölé. Az első félidő utolsó eseménye, hogy Földes visszagurítását Szabó lőtte kapura, de a védők hokis módra belevetődtek a labda útjába.

A két gólt szerző kislángi csapatkapitány, Willerding Béla (j2) elől itt Miklós Balázs mentett (Fotó: Koppán Viktor)

A II. félidő 5. percében Megyesi 30 méteres szabadrúgását a vendégkapus a léc alól piszkálta szögletre. Az 52. percben Megyesi harmadik szöglete után Pozsgai „eltört” lövése Földes elé került, aki ezúttal nem hibázott, 2-2. Az 57. percben rázendített az eső. A 68. percben Komlós beadását Paluska a lécre fejelte. A 81. percben Megyesi indította Oláht, aki ezúttal is ziccert hibázott. Két perccel vége előtt Simon végezhetett el szabadrúgást a 16-os vonalától egy méterre, a sorfal azonban jól zárt. Zárásként egy szögletet követően Szabó elé került a labda, de a lövés nem hozott eredményt. A döntetlen igazságos.

Tudósítók: Gróf András (Ercsi), Lacza Albert (Dunafém-Maroshegy), Balogh Balázs (Gárdony), Gémesi Zsolt (Iváncsa), Venczel József (Bicske), Ferencz Balázs (Tordas), Nagy László (Sárszentmiklós)

1. Velence Bericap 5 4 1 0 14 - 3 13

2. Iváncsa 4 4 0 0 17 - 5 12

3. Gárdony 4 3 1 0 11 - 6 10

4. Sárszentmiklós 4 2 1 1 12 - 3 7

5. Bicske 5 2 1 2 10 - 6 7

6. Polgárdi 4 2 1 1 5 - 6 7

7. Ercsi 5 2 0 3 12 - 10 6

8. Kisláng 5 1 3 1 8 - 6 6

9. Mór 4 1 3 0 4 - 3 6

10. Dunaújváros 4 1 2 1 6 - 5 5

11. Martonvásár 4 1 1 2 7 - 9 4

12. Szár 4 1 1 2 6 - 15 4

13. Tordas 4 1 0 3 6 - 15 3

14. Dunafém 4 0 2 2 4 - 9 2

15. Puskás FC II 4 0 1 3 2 - 12 1

16. Mezőfalva 4 0 0 4 2 - 13 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!