Sport

2014.11.23. 19:50

Megye I.: Megújulást várnak Gárdonyban

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 15. fordulójában is meggyőző volt az Iváncsa csapata.

Ferencz Balázs

Martonvásár–Sárszentmiklós 3-2 (1-0)
80 néző, V.: Jakab Zoltán.
Martonvásár: Szabó G. – Bozsó (Sarkadi), Hernádi, Czene, Szilágyi I. – Hermann, Magyar B., Kővári, Szigeti A. (Szabó B.) – Udvaros, Bognár K. Vezetőedző: Patkós Csaba.
Sárszentmiklós: Farkas Z. – Gráczer G., Kőkuti, Szabó Ge., Hegedűs Gy. (Nagy Á.) – Tóth Zs., Bezerédi, Lajtos (Nagy K.), Szabó Sz. (Krajcsovics) – Fekete J. (Rozsos), Varga Cs. (Bartók). Vezetőedző: Sárai György.
Gól: Magyar B. (14.), Szabó B. (65.), Bozsó (74.), illetve Bezerédi (79., 89.).
Kiállítva: Varga Cs. (73.).
Jók: Szabó G., Hermann, Czene, Magyar illetve Bezerédi, Szabó G., Varga.

A Martonvásár már a 14. percben megszerezte a vezetést, Magyart hagyták felügyelet nélkül a vendégvédők, aki egy bedobásnál megcsúsztatott labdát fejelt a hálóba, 1-0. A félidő hátralevő részében a mély talajú, kicsit egyenetlen pályán csak a küzdelem dominált. A második játékrész elején letámadott a vendégcsapat, többször is Szabó Gábor bravúrja kellett, hogy ne kapjanak gólt a hazaiak. Aztán rendezte sorait a Marton, kiegyenlítődött a játék, sőt egyre több támadást vezetett, aminek meg is lett az eredménye: a 65. percben a felnőtt csapatban debütáló ifi korú Szabó Balázs egy röviden kifejelt labdát kapásból, 25 méterről küldött a kapu bal oldalába, 2-0. Nem álltak le a hazaiak, a 74. percben egy kontra után Bognár ment el a bal oldalon, centerezését Bozsó váltotta gólra, 3-0. Hamar jött a válasz, Czene szerelését a játékvezető büntetővel díjazta, amit a vendégek gólfelelőse, Bezerédi értékesített, 3-1. A 89. percben ismét Bezerédi villant és mattolta a hazaiak védelmét, 3-2.

Velence Bericap–Kisláng 5-0 (1-0)
100 néző, V.: Szabó
Velence Bericap: Puhnyák – Totsche G., Berczi D., Ódor, Galaczi J. (Gödri) – Kovács K., Molnár V. (Boda B.), Király J., Dukon – Király P., Csikesz Z. (Gál D.). Vezetőedző: Pavlik József.
Kisláng: Ányos – Lévai, Árki, Rehák V., Dudar K. (Fekete A.) – Willerding Zs., Simon I., Komlós R., Juhász M. – Balogh Z. (Juhász J.), Paluska L. V.edző: Rehák Viktor.
Gól: Király J. (3.), Totsche (56.), Boda B. (62.), Árki (öngól) (67.), Kovács K. (87.).
Kiállítva: Ányos (84.).
Jók: Totsche, Berczi, Kovács K., Király J., illetve Rehák, Komlós.

A 3. percben Berczi tértölelő indítása Király Jánost találta meg, aki szép mozdulattal emelte át a kifutó kapus felett a labdát, 1-0. A 47. percben Király Péter 16 méterről leadott lövése a bal kapufán csattant. Az 50. percben Dukon remekül ment el a baloldalon, a vendégvédők röviden fejelték ki a labdát, amely Totsche elé került, aki egy igazítás után 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0. A 60. percben Király Péter ment el a bal oldalon, pontos beadását Boda szép mozdulattal fejelte a léc alá, 3-0. A 65. percben Puhnyák tért ölelő kirúgását a vendégvédők hazaadták, amely egy fűcsomón megpattant, megtréfálta a kapust, és akadálytalanul gurult a hálóba, öngól. A 80. percben Király Jánost a 16-oson kívül elütötte a kapus, amiért a bíró kiállította Ányos Pált. A gólvonal elé Paluska állt, aki egy hosszú, előrevágott labdára kifutott, de röviden szabadított fel, labdája Kovács K.-t találta meg, aki 40 méterről az üresen maradt kapuba ívelte a labdát, 5-0. A hazai csapat ilyen arányban is megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és méltóképpen búcsúzott lelkes közönségétől.

Dunaújváros PASE II–Puskás FC II 5-0 (1-0)
150 néző, V.: Závotka.
DPASE II: Cseh T. (Gregorich) – Szili (Cséplő), Salamon, Dorogi, Szabó Cs. – Hosszú, Szauter, Varga K. (Závogyi), Sóron – Tóth Á. (Kovács Zs.), Nagy R. Vezetőedző: Bakos Zsolt.
Puskás FC II: Zelena – Szabó D., Jónás, Farkas J., Nagy B. (Harangozó) – Keresztesi , Gálos Z., Heitler (Sebján), Badi – Gajdos G., Tóth A. (Ábrahám). Vezetőedző: Sipos Zoltán.
Gól: Nagy R. (40., 61.), Hosszú (49.), Varga K. (72.), Kovács Zs. (76.).
Jók: az egész hazai csapat, illetve senki.

Már rögtön a 30. másodpercben hazai helyzettel kezdődött a találkozó, Szauter István gurította a labdát a kapu mellé. A folytatásban is jól játszva alakította ki a DPASE II a helyzeteket, melyek többnyire azonban kihasználatlanul maradtak. A 41. percben aztán egy jobboldali beadást Nagy Richárd fejelte a hálóba, 1-0. A második félidőben ott folytatta az Újváros, ahol a szünet előtt abbahagyta. A hazaiak helyzetek sokaságát dolgozták ki, annyi különbséggel, hogy négy lehetőséget gólra tudtak váltani. A Dunaújváros ilyen arányú győzelme is teljesen megérdemelt.

Szár–Bicske 2-0 (1-0)
300 néző, V.: Kovács J. Z.
Szár: Berki B. – Boros Z., Mecséri, Iváncsik, Fenyvesi Sz. – Nyitrai R. (Szabó Sz.), Szabó T., Krautszíder (Sátori), Juhász A. – Mérten, Németh Z. (Németh R.). Vezetőedző: Lacza Albert.
Bicske: Miklós B. – Radics, Németh Zs., Pechinger, Szabó B. – Komáromi, Gulyás I., Megyesi, Molnár A. – Vörös Z. (Busai), Oláh. Vezetőedző: Gyimesi László.
Gól: Krautszíder (19.), Fenyvesi Sz. (64.). Jók: az egész hazai csapat, Mecséri, Boros, illetve Miklós, Megyesi.

A 2. percben Németh Z. ziccerét védte Miklós. A 18. percben Mecséri mintaszerű keresztlabdája után Mérten óriási bombát zúdított kapura. A lövést Miklós bravúrral csak kiütni tudta, de a lepattanót Krautszíder a kapuba kotorta, 1-0. A 64. percben Nyitrai szabadrúgását Szabó T. kapura fejelte, ami Miklósról kipattant, a lecsorgó labdát Fenyvesi a kapuba passzolta, 2-0. A 72. percben Szabó B. szabadrúgása után Oláh passzolt ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé. A hazai csapat nagyobb akarásának köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Iváncsa 1-6 (0-3)
150 néző, V.: Rózsa József.
Gárdony: Viniczai Á. – Hushegyi Cs., Vámosi D. (Tagyi N.), Csapó N., Lendvai (Zimmerman T.) – Takács V., Meggyes D. (Nagy D.), Kummer M. (Léki), Farkas G. – Dombi, Pribék. Vezetőedző: Zimmerman Tamás.
Iváncsa: Boldog – Balogh L., Aradi, Facskó (Pregitzer), Sinka R. – Jankovics (Barics), Márki (Fodor G.), Berényi, Csikesz P. (Schäffer) – Nagy A., Bartha T. (Kamocsa P.). V.edző: Miskovicz Bálint.
Gól: Hushegyi (66.), illetve Bartha (13.), Balogh L. (19., 37., 60., 73.), Berényi (50.). Jók: Csapó, illetve Balogh L., Nagy A., Sinka.

A jobb erőkből álló, és jóval motiváltabb iváncsai együttes megérdemelt győzelmet aratott a Gárdony otthonában. Az első félidőben a hazai csapat hibáit könyörtelenül kihasználta az Iváncsa, mely együttes nem a megye I-es szintet, hanem annál magasabb osztályt képvisel. A hazaiak elnöke szerint az őszi szezon „méltó” befejezése volt a Gárdony utolsó fellépése, s a bajnokság tavasz idényében a vezetőség egy megújult csapatot szeretne a pályán látni.

Mezőfalva–Tordas 2-0 (1-0)
150 néző, V.: Nagy László.
Mezőfalva: Papp Z. – Huber, Balázs S., Rottmann, Benczik Zs. (Csuka) – Móricz, Nagy D., Boros B., Szepesi (Váradi) – Bartus, Viniczai F. Vezetőedző: Masinka László.
Tordas: Kires – Takács Gy.(Suha), Mezei, Németh J., Lizák – Szép A., Hadnagy Cs., Endrefalvi, Kulin (Szabó T.) – Farkas Zs. (Popelka), Barabás M. (Závodszky). Vezetőedző: Csillag Szilveszter.
Gól: Móricz (18.), Boros B. (75.).
Jók: az egész hazai csapat, illetve senki.

A mezőfalvi Boros Benjamin, a későbbi gólszerző (pirosban felugró), végig dolgoztatta, melegen tartotta a tordasi védőket (Fotó: Horváth László/Mezőfalva)

Masinka László fiai jó teljesítménnyel, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. A találkozó egészében remek formában játszó mezőfalviak sok helyzetet alakítottak a tabella erős középmezőnyébe tartozó ellenféllel szemben. A 10. percben sikerült először a Tordas kapuja előtt komoly helyzetet kialakítani. Boros Benjamin fejese pattant le a vendégek bal kapufájáról. A 16. percben Móricz nézte ki ugyanezt a szálfát, de a labda ezúttal is kifelé tartott. A 20. percben a hazai Szepesi jutott szabadrúgáshoz a jobb oldalon. 25 méteres beívelése a tordasi háló hosszú sarkában kötött ki. A gól után a szünetig már nem született újabb találat. A pihenőt követően tovább szorított a Mezőfalva. A vendégeknek csak egy-két komolyabb helyzetig sikerült eljutni. A hazai igyekezetnek a 75. percben jött meg az eredménye. A második félidőben sérülés miatt beálló Csuka Ákos küldött remek labdát a jobb oldalról a vendégek kapuja elé, de lövését hárította Kires Attila. A kipattanóra azonban jó ütemben csapott le Boros Benjamin. Találatával el is dőlt a tordasiak sorsa. A győzelemmel a Mezőfalva a középmezőnyben, a 10. helyen fejezte be az őszi küzdelmeket.

Dunafém-Maroshegy–Ercsi 2-3 (0-1)
Ercsi, V.: Domak
Dunafém-Maroshegy: Skultéti A. – Trampler, Pongrácz, Gelencsér, Bernáth T. – Skultéti L., Andrási, Dopuda, Farkas R. – Lelkes, Pálinkás B. V.edző: Nahóczky Attila.
Ercsi: Hodula – Drapcsik, Rapai, Kanyó, Neuvert (Tamon) – Farkas J., Bakos L., Laczkó (Nagy B.), Balaskó – Ivacs, Sárdi G. Vezetőedző: Gróf András.
Gól: Pálinkás B. (50.), Dopuda (90.), illetve Sárdi G. (4.), Balaskó (53., 55.).

Harmadik helyen fordul a Mór

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 15. körében a Móri VSE pozíciója megtartásában reménykedve fogadta az élmezőnyt üldöző, és a legjobbak tagságába vágyó Polgárdit.

Mór–Polgárdi Vertikál 2-1 (2-0)
150 néző, V.: Magyar.
Mór: Kiss M. – Joó G., Hahn, Végvári, Tar B. – Handl, Németh K., Klémán P. (Gárber), Osgyán – Mayer, Németh B. Vezetőedző: Horváth Zoltán.
Polgárdi Vertikál: Pirik – Farkas D., Borbás L., Hencz (Tóth P.), Csizmadia G.- Jámbor Cs., Csizmadia Sz., Nyakas I., Petruska D. – Kosztolányi, Tanárki. Vezetőedző: Beszédes Sándor.
Gól: Németh B. (24., 37.), illetve Tanárki (54.).
Jók: Hahn, Végvári, Németh B, Osgyán, illetve Jámbor, Kosztolányi, Petruska.

A 13. percben Németh B. kapu elé belőtt szabadrúgását követően egy védőt érintve a keresztlécen csattant a labda. A 24. percben Ismét Németh B. volt a főszereplő, aki miután harcosan labdát szerzett és átjátszotta védőjét, bombagólt ragasztott Pirik kapujába, 1-0. A 37. percben Németh B. 17 méteres élesen meglőtt jobb oldali szabadrúgása egy védő fejét érintve, védhetetlenül vágódott a hálóba, 2-0. Az első félidőben a móriak akarata érvényesült és megnyugtató, kétgólos előnnyel fordultak, a hazai kapu nem forgott veszélyben. A második játékrészben egy harcosabb Polgárdi jött ki a pályára, melynek eredményeként az 54. percben Tanárki használta ki a hazai védők megingását és szépített, 2-1. Küzdelmes presztízscsatában az első játékrészben a hazaiak, a másodikban a vendégek akarata érvényesült, de a játék összképe alapján a több helyzetet kidolgozó és azokkal jobban sáfárkodó móri csapat a végletekig küzdő Polgárdi ellenében megérdemelt győzelemmel búcsúztatta a hazai szezont, megerősítve pozícióját a dobogó harmadik fokán.

Tudósítók: , Horváth László (Mezőfalva), Zimmerman Tamás (Gárdony), Mézner László (Mór), Süle Barna (Martonvásár), Kiss Ervin (Velence), Bakos Zsolt (Dunaújváros), Lacza Albert (Szár). Összeállította: Ferencz Balázs

 

1. Iváncsa 14 13 1 0 54 - 12 40

2. Velence 15 11 1 3 39 - 13 34

3. Mór 14 8 4 2 24 - 11 28

4. Dunaújváros 14 7 3 4 33 - 20 24

5. Sársztmiklós 14 6 4 4 33 - 23 22

6. Polgárdi 14 6 2 6 21 - 24 20

7. Tordas 14 6 2 6 23 - 30 20

8. Gárdony 15 5 5 5 23 - 25 20

9. Martonvásár 14 6 1 7 23 - 22 19

10. Ercsi 15 6 1 8 31 - 36 19

11. Mezőfalva 15 5 2 8 19 - 28 17

12. Szár 14 5 2 7 16 - 36 17

13. Kisláng 15 5 4 6 19 - 23 13

14. Puskás FC II 14 3 2 9 13 - 38 11

15. Bicske 15 3 2 10 22 - 33 6

16. Dunafém-M. 14 0 4 10 13 - 32 4

A Bicske csapatától 5 pont levonva

A Kisláng csapatától 6 pont levonva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!