Sport

2015.09.01. 10:25

Megyei fogathajtó-bajnokság – Izgalmas véghajrá!

Mezőszentgyörgy – Izgalmasan alakul a megyei fogathajtó-bajnokság véghajrája, hiszen az élbolyban csupán néhány pontos különbséggel követik egymást a versenyzők. Két forduló van hátra.

V. Varga József

Az első háromban két gavallér és egy Cziráky található, mármint a hintók típusát tekintve; a paripák esetében a szürke lipicai heréltek viszik a pálmát. A selybák között ügyesen, tempósan szlalomoznak a nyerges (a hajtóbakról nézve a bal oldali) és a rudas lovak (a jobb oldali). A hajtók magabiztosak vagy éppen izgulnak, hiszen a tét nem kevés: a bajnoki cím és az országos döntőn való indulás joga. Az első hatban két hölgy is ott van!

A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság kilenc fordulón van túl. A bajnoki kiírás értelmében a végeredmény számításánál figyelmen kívül hagyják a hajtók két legrosszabb eredményét. Mindezt figyelembe véve két fordulóval a bajnokság vége előtt így fest az élmezőny: 1. id. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE, 109 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE, 107), 3. Csuti Péter (Vihar LE, Sárkeresztúr, 104), 4. Semjén Attila (Mezőszilas, 102), 5. Kiss Olga (Nagylóki LE, 100), 6. Csontos Gyula (Mezőszilas, 83 pont).

Id. Semjén Attila (Mezőszilas) 
Fotó: V. Varga József

Tóth Roxána (Sárbogárd)

Csuti Péter (Sárkeresztúr)

Semjén Attila (Mezőszilas)

Csontos Gyula (Mezőszilas)

Kiss Olga (Nagylók)

A lovassport, a fogatsport szerelmeseinek érdemes lesz kilátogatniuk a bajnokság utolsó két viadalára, hiszen minden korábbinál nagyobb versenyre van kilátás a dobogós helyezésekért, s egyúttal az országos bajnoki döntőn való részvétel jogáért. Fejér megyét a bajnokság első három helyezettje képviseli majd a szezonzáró, október 10-ei zalalövői megmérettetésen.

Az idei utolsó előtti megyei C-kategóriás fordulót szeptember 5-én Mezőszentgyörgyön rendezik, az utolsót pedig szeptember 12-én Szabadhídvégen, a Sió partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!