Sport

2016.10.20. 14:15

Megyei I.: A vendéglátó csapatok kis kivétellel a megszerezhető három pontban gondolkodnak

Székesfehérvár - A 11. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Október 22., szombat, 14.30

Sárosd (5.)-Velence (12.)

Dvéri Zsolt, a Sárosd vezetőedzője: - Imponáló a hazai mérlegünk, s ezt a sorozatot szeretnénk folytatni, nem lebecsülve az ellenfelet, mert azért mi is tudunk váratlant húzni, negatív irányba is. Bízom abban, hogy a csapat azt az arcát mutatja, ami jellemző rá hazai pályán, és tényleg a győzelem reményében lépünk pályára. Kemény mérkőzésre számítok, hiszen a Velence egy átalakulóban levő csapat, igazán nem ismerem a játékoskeretét, és óvatos vagyok velük szemben. Ahogy az előző fordulókban voltak, úgy most is lesznek hiányzóink bőven. Volt olyan, aki felépült, aztán két edzés után megint megsérült, szerencsére azonban tizennyolcas keretünk van, úgyhogy most azok kapnak több lehetőséget, akik eddig kevesebb szóhoz jutottak. Szerencsére van olyan bő a keretünk, hogy a kispadon is vannak többen, akik tudnak tenni a csapatért, és tudják pótolni a hiányzókat.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (7.)-Polgárdi (8.)

Balogh Zsolt, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője: - A múlt hétvégén egy jó iramú mérkőzést játszottunk az egyik bajnokesélyes otthonában. Fiatal csapatom a taktikai utasításokat betartva, olykor kombinatív játékot produkálva futballozott, amelyre lehet építeni a jövőben. A Polgárdi elleni találkozó egy teljesen más mérkőzés lesz, mint amit Iváncsán játszottunk, hazai pályán támadólag kell fellépnünk, nem szabad engednünk, hogy a vendégcsapat irányítson. Mindenképpen türelmesen és pontosan kell játszanunk a zárt védekezés ellen, nagy valószínűséggel falat kell majd feltörnünk, és vigyáznunk kell arra, hogy ne nyíljunk ki teljesen, nehogy esetleg egy kontratámadásból gólt kapjunk, mert akkor még nehezebb dolgunk lesz. Jó lenne már a mérkőzés elején gólt szerezni, akkor talán könnyebb dolgunk lehet. Sajnos Iváncsán történt néhány sérülés, így lesz egy-két hiányzónk, de még annyi időnk van a meccsig, hogy kiderüljön, kit tudunk összedrótozni.

Hosszú Péter (Ercsi, 14) és Máté Dávid (Bicske) harca a labdáért Fotó: Kricskovics Antal

Ercsi Kinizsi (6.)-Mór (3.)

Gróf András, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, ezer sebből vérzik a csapat, és nem tudom még, hogy milyen összeállításban fogunk pályára lépni. Azonban a sebzett vad is tud néha meglepetést okozni, és szeretnénk megszakítani a gyenge mérlegünket az élcsapatok ellen. Mindenféleképpen jó lenne pontot, pontokat szerezni hazai környezetben. Bizakodóbb lennék, ha kevesebb sérülttel kellene számolnom. Mindig szoros meccseket játszottunk az elmúlt időszakban a Mórral, tisztában vagyunk azzal, hogy erős csapat, de ennek ellenére megpróbáljuk a bravúrt.

Mezőfalva (16.)-Lajoskomárom (13.)

Horváth Csaba, a Mezőfalva vezetőedzője: - El kellene kezdeni nyerni! Ha most sem sikerül, akkor már nagyon nagy baj van! Most jönnek számunkra azok a mérkőzések, amelyek hatpontosak. Mindenesetre nagyon készülünk, és majd a mérkőzésen eldől, alkalmasak vagyunk-e arra, hogy kilábaljunk a gödörből. Vannak ugyan kisebb sérülések, és munkahelyi elfoglaltságok miatt sem biztos, hogy teljes lesz a csapat, de azért bizakodó vagyok, hogy a hétvégére ez megoldódik. Annál is inkább, mivel a múlt héten csúfos vereségbe szaladtunk bele (Mór ellen 0-8 - a szerk.), de akkor is felforgatott csapattal, négy tizenhét és tizennyolc éves ifi játékossal álltunk fel. Remélem, hogy a hátralevő öt meccsre úgy össze tudunk állni, hogy azt a minimális célt, hogy ne a kieső helyen végezzünk, azt elérjük. Ehhez nagy összefogásra lesz szükség azok részéről is, akik a klubnál dolgoznak, beleértve a vezetőséget és a játékosokat is. Egy győzelem nagyot lendítene rajtunk!

Pátka (14.)-Aba-Sárvíz FC (15.)

Takács Viktor, a Pátka vezetőedzője: - Hatpontos mérkőzés vár ránk, mindkét csapat számára különösen fontos lesz az összecsapás. Remélem, a jobbik arcát mutatja a csapat, hazai pályán feltétlenül győznünk kellene ahhoz, hogy egy kicsit levegőhöz jussunk. A Velence ellen már megmutatta a gárda, hogy mire képes, és az utóbbi három hét már jobb volt, mint az azt megelőző időszak. Még van bennem hiányérzet, helyenként akadozik a játék. Talán most tudom először azt mondani, hogy a sérültek visszatérése után teljes kerettel tudunk kiállni.

Baracs (11.)-Tordas (10.)

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: - Sajnos pontokat hagytunk a legutóbbi fordulóban Velencén, de ezt kizárólag magunknak köszönhetjük, ellenfelünk pedig azt tette, amit kellett. Ahhoz, hogy el tudjunk szakadni a közvetlen kieső zónától, mindenképpen ezt a pontvesztést itthon pótolnunk kell. A csapatban többen betegek és sérültek, a mai edzésen dől el, hogy mennyi hadra fogható emberünk lesz. Nincs sok játékosunk, nálunk legfőképpen a csapategység számít!

Martonvásár (4.)-Bicske (2.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: - Bicskén jelenleg más világ van, jobb feltételek, de ez véleményem szerint nem fog jelenteni semmit a hétvégén. Egyet meg tudok ígérni, a hozzáállásunkkal nem lesz gond, mindent bele fogunk adni a siker érdekében. Az Iváncsa elleni hazai meccshez képest erősebb csapattal tudunk felállni, akkor sok eltiltottunk és sérültünk volt.

Sárbogárd SE (9.)-Iváncsa (1.)

Gracza Tibort, a Sárbogárd vezetőedzőjét nem tudtuk elérni, Masinka László, az Iváncsa szakvezetője nyilatkozott az esélyekről: - Nem számítok könnyű mérkőzésre, az utóbbi időben a Sárbogárd hazai pályán figyelemreméltó eredményeket ért el, így biztos, hogy kemény ellenfelek lesznek. Sérültjeink nincsenek, egy eltiltottunk van, Balogh László. Mi számítunk esélyesnek, szeretnénk minél hosszabb ideig megőrizni a veretlenségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!