Sport

2016.09.22. 19:05

Megyei I.: az előző héten vereséggel záró, csalódott csapatok ebben a fordulóban javítanának

Székesfehérvár - A 7. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Szeptember 24., szombat, 16.00

Sárosd (8.)-Polgárdi (5.)

Dvéri Zsolt, a Sárosd vezetőedzője: - Nekünk az elmúlt évek eredményei alapján a Polgárdi mindig nehéz falat volt, nagyon szoros mérkőzéseket játsszunk ellenük, és az utóbbi időben sajnos eléggé negatív a mérlegünk. Abban bízom, és a srácokkal is a héten úgy készültünk, hogy ezen mindenféleképpen szeretnénk javítani, úgyhogy a győzelem reményében lépünk pályára. Az Iváncsa ellen a csapat nem nyújtotta azt a teljesítményt, amit tud, de annak ellenére, hogy jobb csapat, és nem szégyen kikapni tőlük, úgy gondolom, hogy megkönnyítettük a dolgukat. Két-három gólt a saját butaságunkból hoztunk össze. Remélem, hogy túltettük magunkat ezen, és hazai pályán másik, szebb arcát mutatja a csapat. Eléggé foghíjas a keretem, per pillanat öt játékosom sérült, de szerencsére elég bő a választék, és azok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, meg fogják oldani a feladatot. Rottmann Sándornak combizomszakadása, Lendvai Tamásnak részleges vádliszakadása van, míg Killer Máté rúgást kapott, azzal kínlódik, Imre Gábornál fáradásos húzódást állapítottak meg, Kállai Bence, valamint Kosaras Szabolcs pedig beteg volt a héten.

Ercsi Kinizsi (6.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (7.)

Gróf András, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Reméljük, hogy ezúttal labdarúgás sportágban mérhetjük össze erőnket az ellenféllel. Igazán nem is tudom, hogyan fogunk felállni, tele vagyunk sérültekkel, betegséghullám söpört végig a csapaton, eltiltottunk is van, egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben. Nem téveszt meg bennünket, hogy a Magyar Kupából a nyáron sikerült kiverni a Gárdony csapatát, ez egy teljesen más meccs lesz, ahol természetesen a nehézségeink ellenére szeretnénk nyerni.

Szeptember 25., vasárnap, 16.00

Sárbogárd SE (9.)-Martonvásár (4.)

Gracza Tibor, a Sárbogárd vezetőedzője: - Hazai pályán játszunk, nyernünk kell, nem lehet most már elodázni, egy komoly csapatot kell elkapnunk ahhoz, hogy igazán egyenesbe kerüljünk! A csapat tisztában van ezzel, mindenki átérzi a fontosságát, és a lehetőségeihez képest mindent meg is tesz. Nyilvánvaló, hogy a munkahelyi elfoglaltságok, sérülések befolyásolhatnak, de arra törekszünk, hogy győzzünk. A Velence ellen mi tettük nehézzé a mérkőzést, az első fél óra után három góllal kellett volna vezetnünk, ehelyett az ellenfél egyszer egy ártatlan helyzetből, a mi figyelmetlenségünk miatt egyenlített. Ez aztán még kétszer megismételődött Pszichésen azonban nem volt problémánk, mert ennek ellenére helyén volt az eszünk, és a szívünk is.

Baracs (10.)-Bicske (3.)

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: - Az Iváncsa elleni nagyarányú vereség (0-9 - a szerk.) után valamelyest sikerült talpra állnunk Polgárdiban, és pontszerzésre is esélyünk volt. Sajnos a végén, kevésen múlott, de nem jött össze. Ettől függetlenül talán az egész társaság helyrerázódott, és újra bizonyítottuk, hogy helyünk van a megye egyben, és bizony meg kell ellenünk mindenkinek küzdeni. Ugyanolyan fegyelmezett játékot próbálunk játszani a Bicske ellen is, mint Polgárdiban, és a saját közegünkben próbáljuk megszorongatni ellenfelünket, illetve nem titkolt cél az, hogy pontot szeretnénk szerezni. Az eltiltottjaink visszatérnek, de sérülés és betegség miatt ketten-hárman hiányozhatnak.

Pátka (15.)-Mór (2.)

Takács Viktor, a Pátka vezetőedzője: - Érdekesen alakult a sorsolásunk, mert az első hét fordulóban az első hét helyezett ellen kell, kellett játszanunk. Ezen nekünk nem szabad siránkoznunk, hanem pozitívan kell kijönni. Eltelt az őszi idény fele, fel kell venni a csapatnak a ritmust, és az utolsó nyolc fordulóban pedig kamatoztatni az eddig tapasztaltakat. Nyilván nem feltartott kézzel állunk ki a Mór ellen, de azzal tisztában vagyunk, hogy ezen a meccsen a pontszerzés nagy meglepetés lenne számunkra. Az a fontos, hogy csapatként álljunk helyt, mindenki, aki kimegy a pályára, tegye oda magát. Problémánk, hogy vannak hiányzóink, és ezen a szinten nem rendelkezünk bombaerős kerettel, amennyiben két-három játékos kiesik, őket nehéz pótolni.

Aba-Sárvíz FC (16.)-Lajoskomárom (11.)

Bor József Dezső, az Aba-Sárvíz vezetőedzője: - Az első hat fordulóban a tabella első hat helyezettjével játszottunk, ezután számunkra a következő kilenc mérkőzés lesz az, amelyben anyagi és játékosállomány tekintetében körülbelül velünk egyenrangú csapatokkal mérkőzünk. A Lajoskomárommal ez egy hatpontos találkozó lesz, hiszen mind a két csapatnak kellenek a pontok. Nekünk égetően szükségünk van arra, hogy végre beköszönjünk a megyei első osztályba. Bízom a csapatban, a fiúkban, megpróbáljuk kiküszöbölni a hibákat, egy eltiltottunk van Kulcsár Zoltán, akit igyekszünk pótolni. Reméljük azt, hogy az abai közönség továbbra is a csapat mellett lesz, biztatja őket, és akkor sikerül megszerezni az áhított győzelmet.

A piros mezes Abára ismét nehéz mérkőzés vár vasárnap (Fotó: Kricskovics Antal)

Tordas (12.)-Velence (13.)

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője: - Számunkra minden mérkőzés rangadó, és ez így lesz a Velence ellen is, de mondhatom azt, hogy így volt ez Iváncsán is.

Előzetesen azt hallottam, hogy Lajoskomáromban könnyebben lehet nyerni, aztán a meccs nem ezt hozta. Ugyanakkor a sors se velünk volt, mert akadtak sérültjeink, betegeink, és négy poszton más játszott, mint azt előzetesen elterveztem. Az elmúlt hetek vereségei után az egy-egy nagyon jó lelki támaszt ad. Egy győzelem természetesen nagyot lendítene a társaságon, ráadásul most jönnek azok a meccsek, ahol nüanszokon fog múlni, hogy hány pontot szerzünk. Amennyiben odafigyelünk, akkor el tudjuk kezdeni gyűjtögetni.

Mezőfalva (14.)-Iváncsa (1.)

Horváth Csaba, a Mezőfalva vezetőedzője: - Természetesen az Iváncsa a mérkőzés esélyese, bizakodunk a tisztes helytállásban. Nem megyünk ki a pályára feltartott kézzel, szeretnénk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát, de azért az erőviszonyokkal tisztában vagyunk. Persze a megye élcsapata ellen más, védekezőbb játékot kell játszanunk, ám nem adjuk fel a támadás lehetőségét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!