Sport

2016.05.05. 17:15

Megyei I.: Ezen a hétvégén is fontos mérkőzések előtt, presztízsmeccsek előtt állnak a csapatok

Székesfehérvár - A 26. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük esélylatolgatásra.

Káldor András

Május 7., szombat, 17.00

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.)-Velence FQL System (2.)

Oláh Attila a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője: Tóparti rangadó lesz a javából, igyekszünk a nehéz helyzetünk ellenére méltó játékkal kirukkolni. Nyilvánvaló, hogy a Velence a mérkőzés esélyese, de a problémáink dacára jó meccset szeretnénk játszani. Kevesen leszünk, elfogytunk, de megteszünk mindent, hogy az utóbbi három vereség után ez a sorozat végre megszakadjon.

Ercsi (4.)-Bicske (12.)

Gróf András az Ercsi vezetőedzője: A Bicske alaposan megerősödött a télen, rutinos játékosok érkeztek hozzájuk, és ez látszik is a tavaszi szerepésükön. Mi mérlegünk eddig remek tavasszal, szeretnénk ezt folytatni hazai pályán. Tiszteljük az ellenfél tudását, de be akarjuk gyűjteni a három pontot!

Szár (13.)-Sárosd (10.)

Lacza Albert a Szár vezetőedzője: Nem téveszt meg bennünket a Sárosd helyezése, mert tavasszal jó a mérlegük, jó játékerőt képviselnek. Égetően szükségünk lenne a pontra, pontokra, hogy megint egy kicsit távolabb kerüljünk a veszélyes zónától. Igazán most kezdődik számunkra a bajnokság, mivel olyan csapatokkal találkozunk a hátralevő fordulókban, amelyek ellen, ha meg tudjuk szerezni a megfelelő pontmennyiséget, akkor elégedettek lehetünk.

Május 8., vasárnap, 17.00

Iváncsa (1.)-Lajoskomárom (14.)

Miskovicz Bálint az Iváncsa vezetőedzője: Az előző fordulóban teljesen megérdemelten szerzett ellenünk pontot a Sárosd, mert többet tettek a meccsért, és nagyobb tűzzel játszottak, mint mi. Átbeszéltünk mindent a héten, remélem, hogy másképp állnak hozzá a srácok. A mi kezünkben van a sorsunk, amennyiben hozzuk a hátralevő meccseket, akkor bajnokok tudunk lenni. Ehhez azonban száz százalékot kell nyújtani, nagyobb összpontosításra van szükség, és nem szabad lebecsülni az ellenfelelet. A Lajoskomárom is az életéért küzd, számukra is fontos a három pont begyűjtése, ahogy nekünk is.

Sárszentmiklós (7.)-Mezőfalva (9.)

Sárai György a Sárszentmiklós vezetőedzője: Abban bízom, hogy a fiúk komolyabban veszik a mérkőzést, mint az előző heti, Bicske elleni találkozót, ahol úgy érzem megvertük magunkat. Remélem, hogy azok, akik pályára lépnek átérzik ennek a szomszédvári rangadónak a súlyát, és a hozzáállásunk javulni fog. A vezetőség, és személy szerint én is mindent megteszek, de ezt a csapat részéről nem érzem, és ezen mindenképpen változtatni kell! A fiúknak, ha másért nem is, de egymás iránti tiszteletből is komolyan kel venni a mérkőzést, és győzni.

Pusztavám (16.)-Mór (3.)

Kocsis Jenő a Pusztavám vezetőedzője: Hat meccs óta nem tudunk abban az összeállításban játszani, amely kívánatos lenne. Tisztességes helytállást várok a fiúktól, még most is lenne esélyünk, ha hoznánk a meccseket, de nincsenek hiú reményeim. Emelt fővel kell lejönnünk a pályáról, abban a tudatban, hogy mindent megtettünk. A Mór ellen nem kell biztatnom a csapatot, ez így is, úgy is presztízsmeccs, ha nem is úgy, mint régen. Ezen a mérkőzésen a Mórnak van veszítenivalója.

Martonvásár (6.)-Tordas (8.)

Patkós Csaba a Martonvásár vezetőedzője: Bár Lajoskomáromban eléggé tartalékosak voltunk, de szerencsére nagybetűs csapat tudtunk lenni, egymásért küzdöttünk, és így hoztuk vissza 0-2-ről a meccset. Kővári Ferencre nem számíthatok, a térdsérülése valószínűleg nem jön rendbe, az ő játéka meghatározó, kiesése érvágást jelent. Mindenképpen itthon szeretnénk tartani a három pontot.

Magyar Balázs (Martonvásár) szabadrúgása veszélyesen kanyarodik kapura

Puskás III AFC (11.)-Polgárdi Vertikál (15.)

Sípos Zoltán a Puskás AFC III vezetőedzője: Hatpontos mérkőzés vár ránk, reméljük, hogy ebből hármat meg tudunk tartani! Más opció ugyanis nincs, csak a győzelem, attól függetlenül, hogy nem szeretnék terhet rakni a játékosok vállára. Ha, pedig presztízst csinálunk a meccsből, az nem szülhet jót. Saját magunkra kell figyelni!

 

In memoriam Boronai József

Pótolhatatlan veszteség érte Fejér megye labdarúgó társadalmát, életének 58. évében elhunyt a Pettend SE szakosztályvezetője, Boronai József.

A szakember a Pettend SE labdarúgójaként lett ismert, majd a kilencvenes években ott bábáskodott a pettendi foci feltámasztásában. Pályát épített, ha kellett vezette a szakosztályt, ha pedig arra volt szükség, akkor edzette a gárdát. Komoly szerepe volt abban, hogy szeretett csapata a 2012- 2013-as idényben visszajutott a megyei II osztályba. A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Fejér Megye Labdarúgásáért bronz fokozattal tüntette ki.

Szombaton 15 órakor a kápolnásnyéki temetőben búcsúztatják.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!