Sport

2016.06.02. 12:01

Megyei II.: Feljutásról döntő párharc Abán

Székesfehérvár - A megyei II osztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulóját játsszák az előttünk álló hétvégén.

Káldor András

Osz-Car csoport

A csoport rangadójára, ahogy a bajnokság záró fordulójában általában lenni szokott egy időben kerül sor a többi találkozójával. A jelenleg 3. helyen Bakonycsernye a 2. Mányt fogadja, úgyhogy igazán kiélezett csatára van kilátás. A vendégek tavasszal mindössze két döntetlent játszottak, a többi meccsüket azonban mind megnyerték. Ellenfelük ezzel szemben vereséggel zárt a bajnok Pátka otthonában, és nem jutott dűlőre a Pázmánd, a Pákozd, és a Kőszárhegy csapataival, ellenük csupán egy pontot tudtak bezsebelni. Az előkelőbb helyezésért is csatáznak, de ettől függetlenül van miért visszavágniuk, hiszen a 15. fordulóban, novemberben sima 4-0-as vereséget szenvedtek. A már korábban az osztálytól búcsúzó, de szimpatikus csapat benyomását keltő Videoton Baráti Kör Válon próbálja megédesíteni ezt a búcsút, és megszerezni idei negyedik győzelmét. Az előző fordulóban az LMSK ellen ez sikerült, kérdés, hogy az utóbbi két meccsen tizenhat gólt termelő váliak erről hogyan vélekednek? Kőszárhegyen két olyan csapat találkozik, amelyeknek az utóbbi két hétben nem igazán ment, és az eredmények sem jöttek.

A sárga mezes Aba-Sárvíz hazai pályán fogadja a Baracsot. Fotó: Molnár Artúr

Június 5., vasárnap, 17.00

LMSK Cobra Sport (12.)-Bodajk (7.), Vál (8.)-Videoton Baráti Kör (15.), Fehérvárcsurgó (4.)-Pákozd (9.), Kőszárhegy (13.)-Pázmánd (10.), Kápolnásnyék (6.)-Etyek (11.), Bakonycsernye (3.)-Mány (2.)

Június 5., vasárnap, 20.00

Aquital FC Csákvár II (5.)-Iszkaszentgyörgy (14.)

Agárdi Termál csoport

Az Élet nagy rendező, ezt nyugodtan vallhatják mind Abán, mind Baracson. A két csapat mondhatni sorsdöntő rangadót vív, amely egyszersmind a megyei első osztályú tagságot jelentheti a győztes számára. Igaz a vendéglátók vannak kedvezőbb pozícióban, mivel egy esetleges döntetlennél minden marad a régiben a tabella jelen állása szerint. Az abaiaknak most 114, míg a Baracsnak 102 a gólkülönbsége, és ez az ő malmukra hajtja a vizet. Így nem marad más hátra a vendégek győzelmi kényszer alatt játszanak, számukra csak ez elfogadható ahhoz, hogy elérjék céljukat.

Kulcson igaz kiesési rangadóra kerül sor, az már korábban eldőlt, hogy ez a két csapat játszik jövőre a harmadosztályban. Más kérdés, hogyha a Soponyának lett volna, hogyha az ifjúsági csapatuk ki nem állása miatt nem vonnak le tőlük súlyos pontokat, akkor a középmezőnyben végeznek.

Június 5., vasárnap, 17.00

Pusztaszabolcs (4.)-Besnyő (7.), Kálóz (9.)-Kisláng (3.), Aba-Sárvíz (1.)-Baracs (2.), Nagylók (10.)-Seregélyes (13.), Adony (8.)-Nagykarácsony (11.), Sárszentmiklós II (12.)-Enying (5.), Kulcs (16.)-Soponya (15.), Szabadegyháza (6.)-Rácalmás (14.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!