Sport

2017.07.21. 19:30

Megyei rangadó Felcsúton

Két azonos rajtot vevő alakulat csatázik a közös játéktéren vasárnap 18 órától a Pancho Arénában.

Ferencz Balázs

A Videoton FC már több tétmérkőzésen is tesztelte a 2017-18-as szezonban a felcsúti Pancho Aréna pályáját, legutóbb csütörökön, az Európa Liga 2. selejtezőkörében. Az észt Nömme Kalju ellen 4-1-es összesítéssel jutott tovább a Vidi, de hazai pályán csupán 1-1-es döntetlent ért el, s a győzelem hiánya némi keserűséget vegyített az örömbe.

- Ez nem volt túl jó mérkőzés számunkra. Kicsit úgy éreztem, hogy a játékosok éppen annyit adtak ki magukból, amely elég volt a továbbjutáshoz - értékelt az EL-meccs után Marko Nikolics, a Videoton FC vezetőedzője.

- Egy nagycsapatnál viszont nem szabad így játszani, ennek nem ez a módja. Volt némi változtatás a kezdőcsapatban, valamint mérkőzés közben is, hogy néhány játékos pihentebb legyen a hétvégi bajnokira, valamint ez annak is szólt, hogy pár labdarúgó játéklehetőséget kaphatott, megnézhettük, hogy hogyan teljesítenek. Nem éreztem elég energiát a csapatban, volt ugyan néhány lehetőségünk, de összességében ez nem lehetett túl jó este a szurkolóink számára. A Bordeux elleni párharc teljesen más lesz, az biztos, de vezetőedzőként tényleg hiszek benne, hogy meglepetést okozhatunk egy európai nagycsapat ellen. Ehhez persze jobban kell majd játszanunk, de nem csak magunkért, hanem a magyar labdarúgás becsületéért is játszunk majd, hiszen sajnos mi maradtunk egyedül versenyben a nemzetközi kupákban - fogalmazott Nikolics, aki Lazovicsot és Stopirát is azért cserélte le, hogy pihentebbek legyenek a Puskás Akadémia FC elleni megyei rangadóra. Merthogy az OTP Bank Liga NB I-es pontvadászat második fordulójában az NB II megnyerésével visszajutó felcsútiak fogadják a Videotont.

Papíron nem panaszkodhatna a Videoton, hiszen az első két fordulóban a két újoncot sorsolták ellenfélnek a fehérváriaknak. Persze erről most már egészen más a véleménye mindenkinek, miután egy héttel korábban az abszolút újonc Balmazújváros pontot csent a Pancho Arénából, most pedig ugyanott a másik feljutó, a kőkeményen megerősített Puskás Akadémia FC ellen lép pályára a Vidi. Bezzeg a felcsútiak ennél nehezebb ellenfeleket nem nagyon kaphattak volna kezdésnek. Az első játéknapon idegenben a Ferencvárostól nagy csatában pontot raboltak Pintér Attiláék, viszont most vasárnap a Videoton ellen sem lesz könnyebb feladatuk.

Pedig a Puskás Akadémia szeretné megszerezni végre első győzelmét a megyei rivális ellen, hiszen az eddigi hét randevút követően csupán két pontot szereztek a felcsútiak. Ami viszont elkeserítőbb, hogy gólból sem jutottak sokkal tovább, mindössze háromszor kellett ezen okból középkezdéshez vonulnia a fehérváriaknak. Ez Tischler Patriknak, Lencse Lászlónak, illetve Pekár Lászlónak sikerült, ám közülük már senki sem a PAFC mezét viseli, így sárga-kék mezben eddig nem látott gólszerzőt ünnepelhetnek a hazaiak. Már amennyiben sikerül betalálniuk.

A gólszerzésben biztosan nem tudja majd őket megakadályozni Paulo Vinícius, aki izomsérülést szenvedett a csütörtöki Nömme Kalju elleni Európa Liga-mérkőzésen, ám ettől még nehezen megoldható feladat vár Radó Andrásékra a Pancho Arénában.

A vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzés folyamán Farkas Ádám szolgáltatja majd a füttyszólamokat, zászlós segítői az oldalvonalak mellett Berettyán Péter és Georgiou Theodoros lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!