Sport

2013.05.06. 17:01

Megyei sikerek kempóban

Bicskei és felcsúti sportolókkal a soraiban, második lett a magyar kempo válogatott a Törökországban rendezett világbajnokság összetett csapatrangsorában.

Matók János

Összesen 14 arany-, 22 ezüst-, és 34 bronzérmet szerzett a magyar kempo válogatott a törökországi Antalyában tartott világbajnokságon. A magyar csapat ezzel minden idők egyik legjobb eredményét érte el a 4 kontinens 40 nemzetének legjobbjait felvonultató küzdősport viadalon.

A Shihan Lovász Gábor vezette magyar csapat első helyen végzett a tradicionális kempo (formagyakorlatok, önvédelem) irányzatban.

- A harcművészeti rész az alapja a kempónak, ezért nagyon fontos, hogy jól teljesítsünk ezen a területen. A mezőny nagyon erős volt, de szerencsére sikerült jól szerepelni. Látjuk, miben kell fejlődnünk, e szerint fogunk dolgozni a jövőben - értékelt a honi sportszövetség technikai vezetője.

A vb ideje alatt döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) arról, hol tartják a 2014. évi világbajnokságot. A rendezési jogot a Magyar Kempo Szövetség kapta meg, így Budapest látja majd vendégül jövőre a világelitet.

- Nagy eredmény ez a hazai kempo sportnak, hiszen legutóbb 2007-ben lehettünk házigazdái a vb-nek. Igyekszünk jól felkészülni és egy remek tornát összehozni, ahol bízom benne, hogy az ideinél is eredményesebben fogunk szerepelni  - nyilatkozta a döntést követően Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség első embere.

És akkor térjünk a lényegre, a bicskei és a felcsúti sportolók világbajnoki eredményeire: Ódor Lili (Bicskei Harcosok Kempo HSE, edző Sempai Tóth Károly) formagyakorlat világbajnoki bronzérem, fegyveres formagyakorlat világbajnoki bronzérem, önvédelem versenyszámban világbajnoki ezüstérem,  és stop semi contact versenyszámban világbajnoki bronzérem.

A bicskei és a felcsúti eredményes harcosok egy csoportja  a törökországi világbajnokságon, balról jobbra Tóth Béla, Kornély Medárd, Vaczula Szabolcs és Tóth Ádám rengeteg élménnyel tértek haza (Fotó: Valencsik Csaba)

Tóth Károly Imre (Bicskei Harcosok Kempo HSE, edző Sempai Tóth Károly) formagyakorlat világbajnoki ezüstérem, fegyveres formagyakorlat világbajnoki bronzérem, önvédelem versenyszámban világbajnoki ezüstérem, stop semi contact versenyszámban világbajnoki ezüstérem, submission versenyszámban világbajnoki ezüstérem. Va-czula Szabolcs (Bicskei Harcosok Kempo HSE, edző Sensei Kornély György) stop semi contact versenyszámban világbajnoki bronzérmes. Kornély Medárd (Felcsúti Fehér Tigrisek HSE, edző Sensei Kornély György) Szabó Ingriddel (Magyar Kempo Iskola, edző Mészáros Zsolt) önvédelem versenyszámban világbajnoki bronzérem,  és stop semi contact versenyszámban világbajnoki bronzérem.

Tóth Ádám (Felcsúti Fehér Tigrisek HSE, edző Sensei Kornély György) kempo K1 versenyszámban világbajnoki bronzérem.

Tóth Béla (Felcsúti Fehér Tigrisek HSE, segítette Kornély László) full kempo és kempo K1 versenyszámban világbajnoki bronzérem.

Sempai Tóth Károly (Bicskei Harcosok Kempo HSE) formagyakorlat világbajnoki ezüstérem, submission versenyszámban világbajnoki ezüstérem.

Bicskén és Felcsúton méltán lehetnek  büszkék a  harcosaikra, akik hozzájárultak ehhez az eredményhez. A sportolók egyúttal itt mondanak  köszönetet Lacza Ádám Illésnek, a Magyar Kempo Szövetség elnökének, Shihan Lovász Gábornak, a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetőjének, Felcsút önkormányzatának,  és Mészáros Jánosnak, a Felcsúti Fehér Tigrisek HSE elnökének,  és mindenkinek, aki hozzájárult és támogatta, segítette a válogatott csapatot a világbajnoki részvételben.

Fejér megyében roppant népszerű a harcművészet, annak különböző ágai. Nagyon sok településen oktatják avatott szakemberek a sportot. Fejérben különösen a sárosdi, a csákvári, a székesfehérvári kempósok szereztek számtalan dicsőséget a versenyeken, de most a bicskei és a felcsúti fiatalok is csatlakoztak hozzájuk. Becsüljük meg őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!