Sport

2015.05.22. 20:00

Merkantil Bank Liga - Sorozatbeli negyedik vereségével a kiesés szélére sodródott az Aqvital FC Csákvár

Csákvár – A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Csákvár csapata a Balmazújváros együttesét fogadta péntek este.

Krebsz András

Aqvital FC Csákvár – Balmazújváros 1-3 (1-0).

Csákvár, 400 néző, vezette: Szőts Gergely.

Csákvár: Milinte – Bakos, Szalai, Dulló, Hajdú – Molnár T.(Sötét 83.), Domján, Molnár Cs.(Oldal 83.), Mihály(Wild 65.) – Horváth R., Gajdos. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Balmazújváros: Radosevics – Bokros, Gal, Papp F., Németh Á. – Sigér, Batarelo(Kónya 82.), Vachtler, Mijatovics – Pavlicsics(Batizi-Pócsi 53.), Vajda(Farkas II. Balázs 73.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

A csákvári orvosi stáb kisebbfajta csodát vitt véghez, a sorsdöntő összecsapás előtt a hazaiak két gólvágója, Gajdos Zsolt és Horváth Roland is vállalta a játékot, de rajtuk kívül Hajdú és Szalai is a kezdőcsapatban kapott helyet. Az intenzív esőzés következtében a pálya több részén összefüggő vízfelület alakult ki, nagyban megnehezítve a játékosok dolgát. Rögtön a mérkőzés elején Mihály került hatalmas helyzetbe, ám a víz megtréfálta, a másik oldalon Batarelo lövése jelezte, hogy a vendégek is a pályán vannak. A 15. percben aztán Gal buktatta a tizenhatoson belül Gajdost, a sértett büntetőjét azonban Radosevics lábbal kivédte! A csákváriak házi gólkirálya nem kesergett sokat, még az első félidőben kijavította a hibát: Bokrost zavarta meg egy pocsolya, a labdára Mihály vércseként csapott le, a centerezés megállt a gólvonal előtt a vízben, a középen érkező Gajdos Zsoltnak nem volt nehéz dolga, 1-0!


Pedig Molnár Csaba (jobbra) és a társai sokat harcoltak a sikerért, de nem jött össze semmi. Fotó: Koppán Viktor

A fordulás után az öltözőben maradt Bognár György és Toldi Gábor legénysége, szinte azonnal egyenlített a Balmazújváros. Egy szöglet utáni kavarodásnál ide-oda pattogott a játékszer, amit végül Papp Ferenc fejelt a kapuba, 1-1! A gól megfogta a csákváriakat, Milinte egy percen belül kétszer is bravúrral hárította Mijatovics kísérletét, előbb a tizenhatoson kívülről, majd az ötösről próbálkozott a vendégek játékosa. A 66. percben már a rutinos hálóőr is tehetetlennek bizonyult: hiába hárította a kapus a tizenhatoson kívülről érkező löketet, a kipattanóra nem figyeltek a védők, a csereként beálló Batizi-Pócsi egy méterről kotorta a hálóba a játékszert, 1-2! Ezt követően nem tudtak igazán felpörögni a hazaiak, Gajdos fejesét bravúrral fogta Radosevics, a 94. percben pedig eldőlt a találkozó: Vachtler Csaba egy balmazi kontra végén 14 méterről lőtt Milinte kapujába, 1-3!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!