Sport

2016.11.19. 20:50

Mezőkövesd-Videoton FC: Elég volt egy pillanatnyi fehérvári megingás

Az OTP Banki Liga 16. fordulójában Mezőkövesdre látogatott a Videoton FC. A sok kihagyott helyzetük megbosszulta magát, és a hajrában kapott góllal vereség lett a vége.

Káldor András

Kéthetes szünet után folytatódtak a labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmei. A válogatott vb-selejtezője előtt a Videoton jó formába lendült, így bizakodhattak abban a fehérváriak, hogy a kisebb kihagyás miatt nem szakad meg jó szériájuk. Nem mondhatni azonban, hogy a két csapat eddig gólokban gazdag meccseket játszott volna egymással, hiszen korábbi három összecsapásuk összesen hat találatot hozott, két Vidi sikerrel. A hazai pályán, Felcsúton megrendezett augusztusi találkozón lényegében négy perc alatt döntöttek a piros-kékek, bár utána is voltak lehetőségeik, de a kövesdi védelem állta a sarat. Azóta, ha lehet úgy fogalmazni megcombosodott a Pintér Attila által irányított csapat, négy forduló óta nem talált legyőzőre, és a hatodik helyről várhatta a fehérváriak elleni mérkőzést. A Vidi keretéből hiányzott Fejes András derékfájdalmak, Asmir Suljic vírusfertőzés miatt, míg Varga József kisebb húzódást szenvedett az edzésen. Fehérvári helyzettel indult a találkozó, a 6. percben Danko Lazovics nagyszerű labdát adott Marko Scsepovicsnak, a támadó 7 méterről kapura lőtt, de a Videoton egykori hálóőre Tomas Tujvel bravúrosan hárított. Majd ismét Tujvelt tesztelték, ezúttal Lazovics 18 méteres szabadrúgását halászta ki a bal alsó sarok elől. Aztán szinte minden előzmény nélkül megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A 9. percben Molnár Gábor 40 méteres keresztlabdája átszállt Loic Nego feje fölött, a mögötte érkező Tarmo Kink, pedig 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelt.1-0. A gólt követően érezhetően keményebb lett a mérkőzés, jelezte ezt mindkét oldalon egy-egy sárga lap, valamint Gohér Gergő kapott egy méretes csomagot Negotól, és nem is úszta meg ápolás nélkül. Az adok-kapokból a Vidi jött ki jobban, ugyanis a 27. percben Lazovics kiugratása után Szeles Tamás elcsúszott, így Scsepovics egyedül törhetett kapura, majd 13 méterről a kapu bal oldalába gurított. 1-1.

Marko Scsepovics (fehér) a Videoton FC csatára szerezte csapat egyenlítő találatát az első félidőben (Fotó: vidi.hu)

Az 51. percben vezetéshez juthatott volna a Vidi! Lazovics tette a labdát sarokkal Feczesin Róbert elé, a góllövőlista éllovasa tolt egyet a labdán, majd 17 méterről a bal felső sarok csavart, ám a labda néhány centivel elkerülte a kaput. Majd Ulysse Diallo egyedül vezethette Kovácsik Ádámra a labdát, 10 méterről, nagy erővel kapura lőtt, de a kapus kitornászta a löketet. Válaszul a 67. percben Anel Hadzic kanyarított a kapu elé, a labda átszállt a védők felett, és nagy rössell a berobbanó Scsepovics milliméterekkel maradt le a labdáról. A hazaiak sem tétlenkedtek, Stipe Bacelic-Grgic 23 méterről jól eltalált lövést zúdított a Vidi kapujára, Kovácsiknak minden tudására szükség volt, hogy a léc alá tartó labdát. A 87. percben, pedig jött a fekete leves, ismét vezetett a Mezőkövesd. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnál Bacelic-Grgic szemfülesen passzolt Marek Strestíkhez, aki az elalvó piros-kékek védelem mellől kilőtte a jobb felső sarkot. 2-1. A 90. percben Paulo Vinícius beollózott labdáját Hadzic fejelte kapura, de Tujvel ujjheggyel kitolta a labdát a kapu jobb oldalából. Fájó ez a vereség, mert helyzetei alapján a Vidi is megérdemelte volna a hároom pontot.

 

Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, 2005 néző
Vezette: Vad II (Albert, Berettyán)
Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák D., Szeles, Gohér - Mevoungou - Kink (Voshalik, 74.), Molnár G. (Pauljevic, 58.), Strestík, Tóth B. (Bacelic-Grgic, 46.) - Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Videoton: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Szolnoki - Pátkai (Géresi, 60.), Juhász R., Hadzic - Lazovics, Feczesin, Scsepovics Vezetőedző: Henning Berg
Gól: Kink, Srestik, illetve Scsepovics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!