Sport

2017.03.19. 20:40

NB II : Egészen a hajráig előnyben volt a Soroksár elleni meccsen a Csákvár

Csákvár - A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 26. fordulójában az egyik legnehezebb ellenfél érkezett Csákvárra, a Soroksár csapata.

Szupkai Gábor

A fővárosiak holtversenyben a Puskással eddig a legtöbb gólt szerezték a bajnokságban, így nem várt könnyű koraeste a Csákvárra. Főleg a legutóbbi fordulók után, hiszen zsinórban öt vereséggel indította a tavaszt a sárga-kék együttes.

- Hiába van rendben játékunk a mezőnyben, hiába dicsérnek meg minket az ellenfelek edzői is, ha a kapuk előtti hibák miatt rendre vereséget szenvedünk. Támadóink még a legnagyobb ziccereket is elvétik, míg a saját kapunk előtt szinte tálcán kínáljuk
a gólszerzési lehetőséget vetélytársainknak. Sorozatban olyan hibákat vétünk, amilyeneket ilyen szinten már nem lenne szabad - nyilatkozta a mérkőzés előtt Vincze István vezetőedző.

A Csákvárnak ehhez minél előbb pontokat kell szereznie. Persze ezt könnyű mondani, mikor a Soroksár legutóbbi öt bajnokiján egyetlen gólt kapott, azt is tizenegyesből, eközben támadásban rendületlenül lövik a gólokat. Ez utóbbi miatt Vincze István ismét pályára vezényelte a keret korelnökét, Szalai Tamást, akitől azt várta, hogy elirányítja fiatalabb társait.

Molnár Tibor (sárgában) és az egész csákvári csapat felvállalta a kőkemény összecsapásokat
Fotó: Molnár Artúr

Az első huszonöt percben a nehéz, csúszós talajon nem igazán alakulhatott ki élvezetes játék, komolyabb helyzetek nélkül zajlott a mérkőzés, a Csákvár inkább visszahúzódott, átadta a kezdeményezést a Soroksárnak, ők viszont nem nagyon találtak fogást a hazaiakon. Majd a félidő hajrájában a védelem stabilitására csapatba került Szalai Tamás, Bakos jobb oldali szabadrúgását csúsztatta a hosszú sarokba, 1-0. Ezzel a meglepő fordulattal és minimális csákvári előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején pedig tovább sokkolhatta volna a hazai együttes a Soroksárt. Sejben fordult le Gyepesről, majd az alapvonal közeléből pontosan gurított a támadást teljesen egyedül kísérő Oldal elé, akinek 8 méteres lövését földöntúli bravúrral hárította Jova. Az eső egyre intenzívebben esett, és a soroksári nyomás is azzal együtt nőtt, ami végül két perccel a vége előtt gólt eredményezett. Huszák indította a leshatáron Lorentzet, aki kilépett és 15 méterről a tehetetlen Kovács mellett a kapu közepébe lőtt, 1-1. Így is bravúrt hajtott végre a Csákvár, egypontos bravúrt. Kis szerencsével több is lehetett volna.

Aqvital FC Csákvár-Soroksár SC 1-1 (1-0)

Csákvár, vezeti: Bognár Tamás (Szalai B., Szécsényi)

Csákvár: Kovács D. - Pintér B., Szalai T., Dulló, Baranyai - Fényes, Kékesi - Molnár T., Bakos (Gottfried, 85.), Oldal (Molnár Cs., 65.) - Sejben (Lipcsei, 93.). Edző: Vincze István.

Soroksár: Jova - Fülöp (Pál, 70.), Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Valencsik - Haris, Sándor I., Peszmeg (Huszák, 79.) - Gárdos, Szilágyi T.(Nagy O.,50.) Edző: Lucsánszky Tamás.

Gólszerző: Szalai T. (40.), illetve Lorentz (88.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!