Sport

2016.07.28. 17:56

Minden magyar a döntőben

Barcelona - A Barcelonában zajló ifjúsági „A” négytusa Európa-bajnokság női selejtezőjéből minden magyar lány a fináléba jutott.

Ferencz Balázs

Az Alba Öttusa SE két versenyzője, Varga Eszter és Strobl Anita, valamint Barta Luca és Sarcia Borbála is remekelt a selejtezőben a spanyolországi Európa-bajnokságon. A magyarok magabiztosságát jelzi, hogy az „A" csoportban induló Varga Eszter harmadik lett vívásban (17 győzelem) és második úszásban (2:14:45), összetettben pedig elsőként zárt, Strobl Anita pedig megnyerte az úszást (2:14:07) és harmadikként zárta a vívást (15 győzelem), a kombinált végén pedig hatodikként ért célba.

- Nagyon jó volt látni, hogy mennyire könnyedén és magabiztosan versenyzett Varga Eszter, Strobl Anita és Barta Luca. Kiválóan vívtak, jól úsztak, és a kombinált szám is remekül sikerült számukra - nyilatkozta a helyszínen Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány.

Csütörtökön a fiúk viaskodtak a 36 döntős helyért. A Volán Fehérvár tusázói, Salga Gergő és Burcsik Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!