Sport

2017.02.15. 19:15

Mindenki nyerni szeretne

Székesfehérvár - Ezúttal az impozáns, győri aréna a házigazdája a férfi kosarasok Magyar Kupa nyolcas döntőjének. Az Alba az Egerszeggel kezd.

Horog László

A zalaiak a korábbi években sok borsot törtek a fehérváriak orra alá, de a többi élcsapatot is gyakran megtréfálták. Az idei szezonban az Albát nem sikerült, mindkét derbin Dzunic Branislav játékosai voltak jobbak. Októberben, Zalában 71-65-re győztek a látogatók, a fehérváriak legjobbja a szezon előtt igazolt amerikai irányító, Brandon Taylor volt, aki 14 pontot szórt, közte négy triplát, ráadásul a legjobbkor, a meccs hajrájában sült a keze. A koronázó városi derbire három hete került sor, akkor 90-81-re győztek Lóránték, a vendégek három negyeden át remekül tartották magukat, aztán a házigazdák állva hagyták ellenfelüket. Az Alba legjobbja a csapatkapitány Lóránt Péter volt, 28 ponttal, a zalaiaknál Drungilas 21, míg Ubilla 20 ponttal jelentkezett.

Lóránt Péter a ZTE elleni, legutóbbi bajnokin is remekelt, csapata vezére volt, 28 pontot szerzett Fotó: Molnár Artúr

A felek ezúttal csütörtökön, 18 órakor találkoznak az Audi Arénában. A bajnokságban listavezető, magabiztosan lépdelő fehérváriak nagy reményekkel utaznak a kupadöntőre. Utoljára 2013-ban hozták el a serleget, szintén Dzunic Branislav irányításával. A siker után két hónappal a bajnokságban is a legjobbnak bizonyultak, majd a szakvezető Paksra távozott. Az atomvárosiaknál két szezont töltött, az MK-ban az első évben kiestek a negyeddöntőben, a második szezonban bronzérmet szereztek, a Szolnoktól szenvedtek vereséget az elődöntőben. Másfél éve ült vissza az Alba kispadjára, a tavalyi, Syma-csarnokban rendezett nyolcas döntőben az első meccsen kikaptak tanítványai, a végül ezüstig jutó Olaj KK egylabdás derbin, 87-86-ra verte a fehérváriakat. Az Alba a zárás előtt nem sokkal, hét ponttal meglépett, de előnyét nem tudta megőrizni. Az előző, két ki-írás során sem termett babér a kék-fehéreknek, 2014-ben Carlos Frade irányításával Pécsen, egy évvel később Székely Norbert dirigenciája mellett a Tüskecsarnokban búcsúztak a negyeddöntőben. Ezúttal szeretnének nagyon messze jutni.

- A Magyar Kupa döntője rangos, komoly rendezvény, amelyen mind a nyolc résztvevő nyerni akar. Természetesen mi is úgy utazunk Győrbe, hogy szeretnénk nagyon jól szerepelni. Bár a hazai bajnokságban magabiztosan vezetünk, nem jelenthetjük ki, hogy esélyesként érkezünk a kupára. A Zalakerámia ZTE veszélyes ellenfél, jól támadnak. A védekezésünkre kell nagy hangsúlyt fektetnünk, meg kell fékeznünk az egerszegiek gyors játékát. A bajnokságban kétszer legyőztük őket, de ebből nem szabad kiindulnunk. A kupa teljesen más, itt három nap alatt háromszor kell nagyon jól játszani, kiengedni egy pillanatra sem szabad - közölte Dznic Branislav vezetőedző.

Az MK-döntőn is öt külföldi léphet pályára egy-egy csapatban, a székesfehérváriaknál a hétvégi, Jászberény elleni mérkőzéshez hasonlóan a legutolsóként érkező, Alhaji Mohammed marad ki. Nem régóta gyakorol a társakkal, a vezetőedzőedző a megszokott légiósoknak szavaz bizalmat.

Negyeddöntők: 18.00

Zalakerámia ZTE KK-Alba Fehérvár,

Falco KC Szombathely-Egis Körmend,

Naturtex-SZTE-Szedeák -Pécsi VSK-PANNONPOWER,

Szolnoki Olaj KK-Kaposvári KK

Elődöntők: péntek, 19.00 ZTE/Fehérvár-Falco/Körmend,

Szedeák/Pécs-Szolnok/Kaposvári KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!