Sport

2017.06.20. 18:55

Mindig győzni akarnak - Kóger Dániel harcos, ütőképes csapatot vár idén

SZÉKESFEHÉRVÁR Sorozatban negyedik szezonját kezdi a Fehérvár AV19 EBEL-csapatában a klub saját nevelésű csatára, Kóger Dániel, aki már rutinos pillérnek számít a kék-fehéreknél.

Ferencz Balázs

A 27. évében járó Kóger Dániel is teljes intenzitással, keményen készül a 2017-18-as szezonra. A korábban Salzburgban, majd négy idényen át Amerikában is légióskodó csatár arra számít, ütőképes jégkorongcsapat formálódik
a Raktár utcában.

- Jó ennyi fiatallal együtt dolgozni, fontos lesz az, hogy az idősebb, rutinosabb játékosok - mint most már jómagam is - minél többet tudjuk őket segíteni. Ugyanakkor segíteni, ápolni kell az újonnan érkező külföldiek és a csapat közötti kapcsolatot is, hogy minél hamarabb átvegyék az itteni mentalitást. Bízom benne, hogy végre összeáll egy olyan csapat, amely egy erős magyar maggal hosszú távon is sikeres lehet - vélekedett Kóger, aki a Volán új játékosai közül kettővel is játszott már együtt korábban. Luka Vidmar és David Gilbert régi ismerősei.

Kóger Dánielre vezérszerep hárul az idényben Fotó: Molnár Artúr

- Mindketten tökéletesen beleillenek abba képbe, amit mi képviselünk. Fontos lesz, hogy az érkezők is át tudják majd érezni, mit jelent nekünk ez a klub. Az elmúlt két év kudarcai után együtt kell lélegeznie a csapatnak. Biztos vagyok abban, hogy az edző és a menedzsment is körültekintőek voltak, s nem futunk bele még egyszer abba a hibába, mint tavaly, hogy nem posztokra igazoltuk a játékosokat.

Kóger Dániel arról is beszélt, hogy versenyhelyzetet kell teremteni a fiatal hokisok számára, mert csak így fejlődhet a magyar jégkorong.

- A sorok összetételén nem gondolkodtam még, de mindegy is. Szívesen szerepelnék egy sorban Erdély Csanáddal, de az edző jelöli ki a helyemet, s én ott fogom kihozni magamból a maximumot - jelentette ki Kóger Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!