Sport

2017.06.15. 17:26

Minifoci válogatottunk sportágtörténelmet írt

BRNO A magyar minifutball válogatott a csehországi Európa-bajnokságon a legjobb négy közé jutásért Lengyelországgal játszott, és szétlövésben legyőzte.

Káldor András

A magyar válogatott eddigi legjobb eredménye a 2015-ben Horvátországban rendeztet kontinenstornán volt, amikor a legjobb nyolc közé jutott, de ott éppen a házigazdák állították meg a gárda szárnyalását.

Nagy Lajos szövetségi kapitány tanítványai eddig veretlenül, mindössze egy gólt kapva jutottak a nyolc közé. Nem várt rájuk könnyű negyven perc, mert közismerten erős a lengyel válogatott. Riválisaink szerezték meg ráadásul a vezetést Cezary Szalek találatával a 8. percben. Ahogy fogyott az idő úgy lett a találkozó egyre paprikásabb, nem véletlenül osztott ki zsinórban öt sárga lapot a bíró. A 38. perc hozta meg az egyenlítésünket, Béres Ferenc vette be Norbert Jendruczek kapuját. A rendes játékidőben már nem esett több gól, a szétlövésben mi belőttük mindhárom büntetőt (Sós Márkó, Fekete Róbert, Béres) és ezzel bejutottunk az elődöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!