Sport

2016.08.23. 20:25

Minifutball válogatottunk kedden este a törököket verte az Eb-n

Székesfehérvár - A vasárnapi nyitómeccsen a szlovénokat 1-0-ra, kedden este pedig a törököket verte kispályás válogatottunk az Európa-bajnokságon. Utóbbiakat 4-2-re.

Horog László

Hétfőn nem volt érdekelt a Reveland Zoltán és Domján Norbert dirigálta piros-fehér-zöld együttes, ellenben kedden ismét jelenése volt az gárdának. A mieink a vasárnapi nyitónapon, ha nem is könnyen, de végül legyűrték Szlovénia legjobbjait Nagy Attila góljával. Hétfőn pihenhettek, amit nem is bántak túlzottan, lévén a szakadó esőben vívott mérkőzéseket nézni sem egyszerű, a műfüvön csúszkálni pedig különösen nem az. Aztán keddre az időjárás végre kiegyenesedett, kisütött a nap, visszatért az áhított nyár, ebből következően a szurkolók is visszatértek a belvároshoz közeli, murvás parkolóban kialakított létesítménybe.

A program ismét délelőtt 11-kor indult, a következő eredményekkel. Lengyelország-Olaszország 6-2, Oroszország-Észtország 4-1, Szlovénia-Szerbia 4-1, Szlovákia-Ukrajna 1-0, Montenegro-Lettország 4-0, Románia-Litvánia 2-1, Bosznia-Hercegovina-Skócia, 2-0, Anglia-Görögország 2-0.

Aztán következett az est fénypontja, 20 órakor indult útjára a labda a magyar-török összecsapáson. Már vasárnap is kicsinek bizonyult az impozáns mobil stadion, akkor közel százan szorultak kinn, ezúttal jóval többen maradtak le a nívós találkozóról. A lelátók közötti területen álldogálók ugyan láttak valamit a derbiből, de minden momentumot csak a tribünökön helyet foglalók szemlélhettek a küzdelmekből.

A csapatokat pöttöm, ovifocista palánták vezették fel, a kicsik megszeppenve tipegtek a pályára a felnőtt labdarúgók kezét fogva. Nemzeti együttesünk már az első percekben beszorította ellenfelét a Masterplast Arénában, azonban a záporozó lövések akkor még célt tévesztettek. A vasárnapi gólszerző, Nagy Attila egy ütközés nyomán a földön maradt, cserét kért és hosszasan ápolták. A ziccerek góllá értek, Szabó Zsolt ugyan még mellé lőtt, azonban Horváth Zsolt, Fekete Róbert és Szűcs Richárd is beköszönt. Nagy Attila visszatért, majd belőtte a negyedik gólt. A végén az utolsó leheletükig küzdő törökök kétszer megzörgették a hálót, Kaan Gülay és Berkan Koc révén, de ez pusztán arra volt elég, hogy kozmetikázzanak az eredményen. A mieink remek játékkal nyertek 4-2-re, szerdán, 18 órakor pedig Szerbiával mérkőznek.

- Nagy öröm, hogy ekkora az érdeklődés, kinőttük a 2500 férőhelyes arénát. Kérem a szurkolókat, akik biztosan szeretnének helyet foglalni a mieink szerdai meccsén, időben érkezzenek. Érdemes nap közben is kilátogatni, a többi összecsapás is érdekes. Túl azon, hogy az összes mérkőzésre a belépés ingyenes, egyéb programokkal is kedveskedünk, játszóházat is ki-alakítottunk a gyerekekkel érkező drukkereknek - közölte Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!