Sport

2015.09.11. 19:44

MOL Liga: Hosszabbítás után győzte le a Volán a csíkiakat

Székesfehérvár – A MOL Liga 1. fordulójában a Fehérvár AV 19 küzdelmes meccsen aratott szoros győzelmet a HSC Csíkszereda ellen.

Káldor András

2006-ban született az ötlet, hogy a Volán felnőtt csapata mellett egy Fehérvári Titánok névre hallgató farmcsapatot is indít a klub a magyar bajnokságban. Akkor Kóger István irányításával kellemes, üde színfoltja volt a gárda a pontvadászatnak. És nem utolsósorban ebben az időben ismerkedett meg a felnőtt hokival, és ezáltal kortársaiknál sokkal korábban lett érett játékos Sofron István, Kóger Dániel, és Hegyi Ádám Zoltán. Három éve úgy döntött a főnökség, hogy csak az EBEL-re koncentrálnak, és nem neveznek a MOL Liga küzdelmeibe. Egészen az idei szezonig tartott az önkéntes száműzetés, így sok fehérvári drukker örömére újfent részese a ligának a klub.

Rögtön az első találkozón bebizonyosodott, hogy van fogadó készség a szurkolók részéről, mivel közel ezren vették a fáradságot, hogy kilátogassanak az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba. Hosszú évek óta megszokhattuk, hogy a csíkiak látogatásakor a magyar és a székely himnusz előzi meg a korongbedobást. Nem történt ez másként most sem, és már rögtön az 1 . percben megszerezhette volna a Volán a vezetést, de Kocsis Ferenc ziccerben Ruczuj Gellérbe lőtte a pakkot. Ettől függetlenül idejekorán felavatták aztán a fehérváriak a hálóőrt, az 5. percben az új szerzemény, a 26 esztendős kanadai Preston Shupe talált be Szabó Pál Krisztián passzából. 1-0.

Nem kellett sokat várni a szépítésére, és felhangzott a lelátóról a jellegzetes „piszkáld ki” rigmus, mely bizonyította, hogy Fehérvárra is elkísérték kedvenceiket erdélyi szurkolók. A 7. percben a szintén Kanadából származó Heffernan fivérek közül Kyle lőtte be Shane átadását. 1-1. Majd a 18. percben már a vendégeknél volt az előny, Salló Alpár bombaerős lövése után Bíró Tamás Áron emelte a korongot Janis Kalnins hálójába. 1-2. A folytatásban sokan a büfében ragadtak, és nem láthatták a Fehérvár egyenlítő gólját a 21. percben. Szabó Pál Krisztián cikázott át a vendég védőkön, majd passzolt középre, az ott érkező Mitch Holmberg lövése pedig a kapuvasat is súrolva csapódott a csíki kapuba. 2-2. A 28. perc, pedig meghozta a fordítást a haza gárdának, egy újabb légiós, Christofer Bodo köszönt be, Brance Orban lövése után gyötörte be a korongot Ruczuj ketrecébe. 3-2.

A Fehérvár Av 19 támadója, Brance Orban (kék) egy góllal, és egy assziszttal mutatkozott be  (Fotó: Koppán Viktor)

A záró harmadban aztán a kétgólos előny köddé vált, K. Heffernan duplája után jöhetett a hosszabbítás, amely az új rendszer szerint hét percig tart. Kettős emberelőnyben kezdett a Volán, ezt eltékozolta, a 4. perc után, pedig az új szabályok alkalmazásával 3-3 játékos feszült egymásnak. Ez hozta meg a hazai győzelmet, Holmberg emelte szép mozdulattal két lépésről a korongot a csíki ketrecbe. 5-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!