Sport

2017.02.17. 20:41

Van miért visszavágni a mosoniaknak

Székesfehérvár - A hétvégi bajnoki fordulóban Mosonmagyaróváron lép pályára az Alba FKC, szombaton, 18 órakor.

Horog László

A fehérvári, női kézilabdázók múlt vasárnap, a HC Leipzig felett aratott, 29-27-es sikerrel búcsúztak a nemzetközi porondtól, bár volt esélyük, nem jutottak az EHF-kupa egyenes kieséses szakaszába.

Claudine Mendy (labdával) a Kupában négy gólt lőtt az Óvárnak Fotó: Koppán Viktor

Immár a bajnokságra koncentrálnak, ugyanis a hazai kupából is búcsúztak, január 4-én, a Mosonmagyaróvár elleni, hazai, 20-20-as döntetlen azt jelentette, Deli Rita tanítványai számára az NB I jelenti a folyosót az őszi, nemzetközi szerepléshez. Van tehát miért visszavágni a mosoniaknak, akiket az utóbbi években a bajnokságban mindig legyőztek a kék-fehérek, itthon és idegenben, hol könnyebben, hol nehezebben. Sikerre készülnek ezúttal is. A novemberben vívott bajnokit az Alba könnyedén, 23-16-ra nyerte, ezért volt különösen fájó a vereséggel felérő, későbbi döntetlen az MK 4. fordulójában.

A Fehérvár KC a tabella 7. helyén tanyázik 6 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel, a mosonmagyaróváriak a 10. pozícióban várják a bajnokit, 4-1-8-as, tehát lényegesen szerényebb mérleggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!