Sport

2017.04.14. 16:40

Most nem bukhat a Vidi: a Mezőkövesd tavasszal idegenben még pont nélkül áll

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 27. fordulójában a Mezőkövesd lesz a Videoton ellenfele a felcsúti Pancho Arénában.

Szupkai Gábor

Az újonc Gyirmót után következhet a másik, a Mezőkövesd. De mekkora különbség van a kettő között. Henning Berg a legutóbbi gyirmóti mérkőzést követő sajtótájékoztatón is kiemelte, hogy mennyire nehéz dolga volt csapatának, mert a hazaiak ugyan a tabella utolsó helyén állnak, de rettentően szervezetten játszottak. Ez pedig hatványozottan igaz a Mezőkövesdre, amelyet ősszel Pintér Attila szépen összerakott, és bár tavasszal Tomiszlav Sziviccsel néha döcög a szekér, még mindig nem könnyű két vállra fektetni őket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Mezőkövesd az egyetlen csapat a jelenlegi mezőnyben, akit még nem sikerült a Videotonnak legyőznie idegenben. Bár ez most nem jelenthet gondot, hiszen hazai pályán kellene begyűjteni a győzelmet. Ilyen leosztásban viszont még nem kapott gólt a Videoton a kövesdiektől, így papíron jók az esélyek a siker begyűjtésére.

Danko Lazovics (labdával) ősszel betalált a Mezőkövesd kapujába, a 2-0-ra megnyert találkozón
Fotó: Molnár Artúr

Ebben viszont nem nyújthat majd segítséget Kovács István, aki a Gyirmót elleni mérkőzésen kettős alkarcsonttörést szenvedett.

- A játékost még szerda éjszaka megoperálták a győri kórházban. A törött csontokat fémanyagokkal rögzítették. Az biztos, hogy több hét kihagyás vár középpályásunkra, de a rehabilitáció ideje alatt az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy fizikai kondícióját megőrizze - nyilatkozta dr. Kovács Tibor csapatorvos.

A társak viszont nagyon elszántak, bár tisztában vannak a feladat nehézségével.

- A Mezőkövesd jobb csapat annál, mint amilyen eredményeket tavasszal elértek eddig. A bajnokság vége felé járunk, most már minden találkozó élet-halál harc a csapatok számára, itt már nem lesz egyetlen könnyű mérkőzés sem. De mindig csak az előttünk lévő mérkőzésre koncentrálunk, hiszen a sorsunk a mi kezünkben van - mondta az újdonsült magyar válogatott, Paulo Vinícius.

A mérkőzés szombaton 18 órakor indul, Solymosi Péter sípszavára a felcsúti Pancho Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!