Sport

2017.01.17. 16:00

Mozgalmas év előtt áll

Székesfehérvár - Kaufer Tamás fehérvári hosszútávfutó, és versenyrendező 2017-re is tartalmas programot ígér.

Káldor András

Igazi sikertörténet tanúi azok, akik évek óta elindulnak az általa kitalált Vérteskozma Rock 'n Roll Futáson. Ez talán - mert a legelső volt a sorban - a legkedvesebb számára. Nem véletlen, hiszen a megmérettetés családi programként lett meghirdetve, mára, pedig a szó legszorosabb értelmében kinőtte magát.

- Mikor találkozhatnak a futás szerelmesei idén Vérteskozmán?

Március 19-én a 12. alkalommal rendezzük meg a Rock 'n Roll Futást. Szívem szerint egy későbbi dátumra tettem volna, de mivel nincs állandó időpontunk, így igazodtam az országos, de leginkább a megyei futóprogramokhoz, hogy ne ütközzünk velük. A Rock 'n Roll" versenysorozatnak ez a fő versenye minden évben, ismernek minket, és keresnek bennünket a futónaptárban. Minden évben csúcsokat döntünk, az idei verseny 15 kilométeres szakaszára, a fő távra rekordidő alatt, kilenc nap után elfogytak a rajtszámok! A távok hosszúsága nem változik, marad az 1 kilométeres örömfutás a gyerekek, és a szülők számára. Ezen kívül, pedig még lesz 5 kilométeres táv, ide még jelen pillanatban is lehet nevezni.

Kaufer Tamás nemcsak indul a hosszútávfutó versenyeken, hanem szervezi is azokat Fotó: a szerző

- Évek óta megszokhattuk, hogy vannak sztárvendégei, idén kiket vár?

Fenyő Iván és Száraz Dénes színművészek jelezték, hogy jönnek márciusban.

- Két éve újdonságként robbant be Fehérvár életébe a lépcsőfutás, a Koch László utca 6-ban, lesz idén harmadik verseny?

Idén március 25-én, szombaton 10 órakor lesz az első rajta hivatalos nevén a III. Fehérvári Lépcsőfutásnak. Természetesen élen a fehérvári tűzoltókkal, Kaiser Csaba megyei lépcsőfutó bajnokkal. Rajtuk kívül többen jönnek a Honvédségtől, valamint a Fehérvár Enthroners amerikai foci csapatával is tárgyalásban vagyunk. Itt nem az a lényeg, hogy hány másodperc alatt érünk fel a tizedik emeletre, hanem a mozgásra szeretném felhívni a figyelmet. Nagyon sok gyerek indult tavaly, és büszke vagyok arra, hogy a nyugdíjas Jobbágy Antal két és fél perc alatt sétált fel a legfelső emeletre.

- Két éve indult a Bence-hegyi Rock'and Roll futás is, szintén nagy sikerrel, 2017-ben mikorra várja harmadik alkalommal a futókat?

Akárcsak tavaly, most is augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön lesz a verseny. Ezúttal is 5,2 kilométer lesz - elsőre, azok számára, akik egyszer teljesítik. Lehetőség van arra, hogy két, illetve három kört tegyenek meg, ez értelemszerűen duplázódik, azaz 10,4, és 15,6 kilométernek felel meg. Nem megvetendő a pálya szintkülönbsége sem, amely 2,6 kilométeren 100 méter.

- Számíthatunk-e idén bármilyen újdonságra?

Régi álmom, hogy terepfutóversenyt szervezzek. Az év vége táján Vérteskozmára hívnám a futókat, de ennek a versenynek az útvonala más, és a várgesztesi vár érintésével több körös lesz, 11, 22, 33 kilométeres távokkal, 250 méteres szintemelkedéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!