Sport

2017.03.21. 10:57

Mozgassuk meg a pulzusunkat! Szombaton ismét megrendezik a lépcsőfutást

Bár futóversenyként hirdeti Kaufer Tamás a 3. Fehérvári Rock n' Roll Lépcsőfutást, ám itt ezúttal inkább a mozgáson van a hangsúly, kicsik, és idősebbek számára egyaránt.

Káldor András

Rendkívül zsúfolt napokat él át Kaufer Tamás, aki nemcsak a Vérteskozma Rock & Roll futóversenyek ötletgazdája, hanem immár harmadik alkalommal rendezi meg a  Fehérvári Rock n' Roll Lépcsőfutást március 25-én, szombaton. A 13. vérteskozmai megmérettetés éppen csak véget ért vasárnap. És a futás szerelmeseinek ezúttal alig egy hetet kell várniuk arra, hogy megmutassák, hogy igazán extrém körülmények között mire képesek.

A világ leghíresebb lépcsőfutó viadaláról mindenki hallott, a híres New York-i Empire State Building Run Up során azonban „csupán" 1576 lépcsőfokot kell megmászniuk az indulóknak, míg a bécsi Millennium Tower Run Up a maga 2529 lépcsőfokával a világ legkeményebb lépcsőfutóversenye. A fehérvári versenyen, a Koch László utca 6. szám alatt ugyan nem kell ekkora magasságokba „ívelniük", de azért az a tíz emelet, amely az indulók előtt áll sem megvetendő. A New York Road Runnersen az épület 86 emeletének megmászásához a leggyorsabbaknak is 10 perc körüli időre van szükségük, míg a látogatók által használt lift egy perc alatt felér. A fehérvári verseny időtartama ehhez képest elenyésző, nagyjából egy perc alatt az edzettebbek teljesíthetik is.

- Külön köszönjük a ház lakóinak, hogy másfél-két órára figyelnek ránk, annak ellenére, hogy kissé felbolygatjuk az életüket. A verseny rajtja 10 órakor lesz, nagyjából délre vissza is állhat a ház „rendje". - tájékoztatott Kaufer Tamás.

Az egészen biztos, hogy a korábbi két versenyhez hasonlóan aktívan részt vesznek a fehérvári tűzoltók, a megyei bajnok Kaiser Csaba vezetésével. Annyit meg kell jegyeznünk, hogy ő két éve 54 másodperc alatt teljesítette a távot, teljes menetfelszerelésben - bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátán acélpalackos légzőkészülékkel. A lánglovagokon kívül a honvédség is jelezte indulását.

- Kukucska Gergely tartja eddig a csúcsot 43 másodperccel, tavaly, pedig a 87 éves Jobbágy Tóni bácsi volt a legidősebb versenyző, aki 2 perc 37 másodperc alatt ért fel a 10. emeletre, míg egy hároméves kislány, Katona Míra volt a legfiatalabb indulónk. Kortól függetlenül mindenkit várunk! - tette hozzá a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!