Sport

2017.04.22. 17:58

MTK Budapest–Videoton: Gyors gólváltás után döntetlen

Megkegyelmeztek az égiek, a szurkolóknak mindenképpen, hiszen egészen kellemes időjárási körülmények várták a drukkereket. Akik már a kezdősípszó előtt hangpárbajt vívtak, és végeztek majdnem döntetlenre.

Szupkai Gábor

Lelkesebben kezdet a Videoton, de az első percek a mindkét oldalon jellemző fegyelmező szabálytalanságokról szólt, mintegy erődemonstrációként. Szerencsére hamar láthattuk a játék sava-borsát is, az ötödik percben Loic Nego száguldott el a jobb oldalon, de a beadása csak MTK játékost talált, viszont a fővárosiak nem sokáig tudták megtartani a labdát, másodpercek múlva Marko Scsepovics kísérletezett lövéssel, a megpattanó labdára Mirko Marics csapott le, és belsővel elgurította Petkovic mellett, 0-1. Gyorsan jött a válasz, csak három percet kellett várni, mikor Baki Ákos tört be a vendégek büntetőterületére, ám kicsit túlszaladt a labdán, Iurii Kolomoiets legnagyobb szerencséjére, akinek így jó lett a labda és pontosan kilőtte a jobb felső sarkot, 1-1. Innen hosszú percekig csak a középpályán kopott leginkább a fű, majd egy Videoton szögletből volt kisebb riadalom, mikor Juhász az üresen álló Maricshoz fejelt, de ő valami elképesztően ügyetlen mozdulattal juttatta a labdát az alapvonal mögé.

A 25. percben ismét egy lepattanó labdára csapott le Marics és újra a hálóba lőtt, de az asszisztens gyorsan elrontotta az örömét, magasba emelt zászlójával, les. Néhány pillanat múlva Stopira bal oldali begurítását Marics és Scsepovics is elvétette, és a továbbiakban is vendéghelyzetek következtek, de csak a 39. percben kellett a hazaiak kapusának is labdához érnie Scsepovics jobb oldali erőteljesebb lökete után.

A fordulás után sem sokat változott a helyzet, az 56. percben Suljic került helyzetbe, de Petkovicba lőtt, az MTK-sok pedig inkább a sárga lapokat gyűjtötték mint a gólhelyzeteket. Persze ebben Fiola is jól teljesített, aki első labdaérintésére készülve hozott össze egy figyelmeztető kártyát. Pedig Henning Berg tényleg fél perce küldte pályára Géresivel egyetemben.

A 74. percig kellett várni egy igazi kapura tartó lövésre, ekkor a hazaiaktól Kanta vette tűz alá Kovácsik kapuját, két perc múlva pedig Baki középre adása után kellett mentenie Ramos elől Viníciusnak. Kilenc perccel a vége előtt Scsepovics 18 méteres szabadrúgását tolta a felső kapufára Petkovic, Maric ennél közelebbről, 8 méterről ismét tragikus megoldást választva pazarolta el a ziccert. A hajrára felpörgött a két csapat, Nego fejelt lesgólt, majd Géresi lőtt fölé, a túloldalon pedig Kolomoiets tette ugyanezt. Az utolsó öt percre Bódi Ádámot is bevetette a Fehérvár, aki Maricsot váltotta, de ez sem hozott eredményt, egy pontot szerzett csak a Videoton a Hungária körúton.

 

MTK Budapest–Videoton FC 1-1 (1-1)
Új Hidegkuti-stadion, 1908 néző, Vezette: Pintér Cs.
MTK: Petkovic – Baki, Poór, Grgic, Vadnai – Vass, Borbély (Katona, a szünetben), Kanta – Kolomoiets, Torghelle, Ramos (Korozmán, 87.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász (Fiola, 57.), Vinícius, Stopira – Suljic, Varga J. (Géresi, 57.), Pátkai, Hadzic – Scsepovics, Maric (Bódi, 86.). Vezetőedző: Henning Berg

Gólszerző: Kolomoiets (9.), illetve Maric (6.)

Sárga lap: Borbély (11.), Kolomoiets (27.), Torghelle (46.). Kanta (47.), Grgic (78.), Petkovic (82.) illetve Fiola (58.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!