Sport

2013.06.06. 10:23

Munka minden szinten a Sapa Fehérvár AV19-nél

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói – mint arról már beszámoltunk – megkezdték az edzéseket. Elsősorban a fiatalok, de csatlakoznak hozzájuk azok is, akik már aláírtak.

Silye Sándor

A jégpályán a lelátóról lehet sejteni a vonalakat, a köröket, de játékosok helyett még csak mindenféle eszközök találhatók ott. Az emeleten zaj szűrődik ki a kondicionáló teremből, hangok szállnak, vasak csattannak. A sarokban Tyler Dietrich figyel, magyaráz, eligazít.

- Nem csupán beszélek, de meg is mutatom a gyakorlatokat – mondta az U20-as csapat mestere, az első ízben megrendezett junior EBEL, az EBYSL győztes csapat sikerkovácsa. Mint elmondta, nem csak az ifjaknak, de mindenkinek ő vezeti az erőnléti edzéseket. Ez azért is biztató, mert csapata az előző szezonban több fronton is helytállt, győztes lett, a fiatalok pedig a végén is bírták a „gyűrődést”. Egyik nap 80 perces csata után megnyerték az EBYSL-t, másnap a magyar bajnoki döntőben a záró harmadban verték pihent fővárosi ellenfelüket.

- Mindenki folyamatosan bekapcsolódik a munkába, és tesszük a dolgunkat. Július 29-én kezdődnek a jeges edzések, addig megszerezzük a szükséges erőt – jelentette ki Tyler.

A fiatalok és az idősebbek is szorgalmasan tették a dolgukat. Varga Arnold ettől a szezontól a felnőtt csapat játékosa, a fekvenyomó gyakorlattal birkózott, aztán ment a következő helyszínre.

- Örülök annak, hogy „felnőtt” lettem. Már belekóstoltam néhány meccs erejéig az EBEL tempójába, de más lesz az, amikor már csak itt kell jégre lépnem. Komolyabb felelősség ez, igazi kihívás, aminek meg akarok felelni – foglalta össze véleményét a bekk.

Ocskay Gábor érkezik, akire Benk András vár, hiszen a játékos szerződését kellene nyélbe ütniük. Előbb arról faggatom, miképpen áll közös akaratuk Szirányi Bencével azt illetően, hogy a Sapa játékosa legyen a hátvéd.

- Már egy fordulón túl vagyunk, ő is akarja, mi is akarjuk a közös munkát, nincsenek teljesíthetetlen követelései, megegyezünk. A csapat magyar része nagyjából megvan, még Kovács, Bálizs, Hetényi, Orbán, Magosi, Benk aláírása hiányzik. De itt lesz mindenki, akire szükség van. Anyagi lehetőségeink korlátozottak, biztató, hogy fiatal, hajtós csapatunk lesz, amelyik 2-3 év alatt összeállhat, és 10 évig jó alapot jelenthet. Ami a „külföldet” illeti: az edzőnk kérésére várunk néhány hetet, mert ezután lesz az NHL és az AHL keretszűkítése. Banham ott van a jelöltek között, ő, mi és edző is akarja, hogy itt játsszon, már csak az anyagiakat illetően kell megállapodnunk – mondta a szakosztály igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!