Sport

2017.01.12. 19:35

Munkába állt a Vidi II is - Továbbra is fontos cél a tehetségek kinevelése a nagycsapat számára

Székesfehérvár - A kötelező orvosi vizsgálatokat követően kedden délután a Videoton második csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az NB III Nyugati csoportjának 13. helyén telelő fehérvári fiatalok három külföldi együttessel is megmérkőznek a február 19-ei tavaszi rajtig.

Krebsz András

A héten még naponta egyetlen foglalkozást vezényel Disztl László, ám hétfőtől már az együttest második éve irányító vezetőedző napi két tréninggel fűszerezi meg Gyánó Józsefék munkáját: a játékosok erőnléti és labdás edzéseken egyaránt részt vesznek majd. A szlovák utánpótlás-válogatott Lénárt András, valamint Varga Bence kivételével mindenki hadra fogható, ők hétfőn az első csapattal utaztak el a dubaji edzőtáborba.

- A szűk keretünk frissítésre szorul, ezért legalább nyolc próbajátékost fogunk tesztelni az elkövetkezendő két hét alatt, akik között külföldi labdarúgókkal is találkozhatunk. Meglátjuk, lesz-e olyan, aki erősítést jelenthet a számunkra, elképzelhető, hogy ez a szám még változhat. Távozókról egyelőre nem tudunk - mondta a fehérváriak trénere.

A Videoton FC II fiataljai érdeklődve figyelték a gyakorlatokat Fotó: Molnár Artúr

A csütörtök különböző fizikai teszteken is átesett játékosok felkészülési mérkőzésekben sem szenvednek hiányt, hiszen a Vidi II szerda-szombat ritmusban lép pályára a téli szünetben. A fehérváriak január 21-én 10 órakor a Bicske együttesét látják vendégül, majd a szintén megyei első osztályban szereplő Iváncsa, valamint az NB III-as Paks II és Szekszárd látogat Sóstóra. Ezt követően már nemzetközi mezőnyben méretteti meg magát a piros-kék alakulat. A horvát élvonalban vitézkedő Slaven Belupo U19-es gárdájával hazai pályán, aztán a szlovén Maribor második csapatával idegenben mérkőznek meg Baksáék. Az edzőmérkőzések sorát a Komarno elleni, otthoni környezetben megvívandó összecsapás zárja, a szlovák harmadosztályú alakulattal november végén már sikerült egy jó iramú összecsapást játszani Sóstón.

- Konkrét helyezésekben nem gondolkodunk, kettős cél lebeg a szemünk előtt: szeretnénk stabilizálni a játékosaink teljesítményét, ezzel együtt javítani az eredményességünkön, a tabellán elfoglalt pozíciónkon. Emellett legalább ennyire fontos, hogy a tavaszi szezonban is olyan fiatalokat tudjunk a pályára küldeni, akik adott esetben nyáron már az első csapatban is megmutathatják magukat - zárta gondolatait Disztl László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!