Sport

2017.05.19. 17:10

Zalába mostanában nyerni járt az FC Csákvár

CSÁKVÁR - A Merkantil Bank Liga NB II 36. fordulójában az FC Csákvár csapata Zalaegerszegre látogat, ahol vasárnap 18 órakor lép pályára a ZTE FC ellen.

Káldor András

Rendkívül fontos kilencven perc áll a kék-sárgák előtt a tabella hetedik helyén álló zalai gárda otthonában. A csákváriak számára létkérdés lenne a pontszerzés, mert akkor újabb lépéssel közelebb lennének ahhoz, hogy jövőre is a második vonalban szerepeljenek.

Ősszel 2-2-t játszottak Fotó: KV

Mindenesetre kellemes emlékei vannak a Toldi Gábor irányította együttesnek a ZTE FC-vel vívott csatákról, hiszen 2015-ben 3-2-re nyertek, míg a tavalyi szezonban a ZTE Arénában sima 3-0-s győzelmet arattak. Akkor Makrai Gábor és Molnár Csaba találatai mellett Forgács András öngólja alakította ki a végeredményt. A két együttes novemberi, Csákváron lejátszott összecsapásán megosztoztak a pontokon a csapatok, 2-2 lett a végeredmény. Igaz, csak a találkozó utolsó percében tudott pontot menteni a hazai csapat Molnár Tibor második góljával.

A ZTE az utóbbi fordulókban remek formába lendült, annak ellenére, hogy éves összteljesítményük elmarad a várakozástól, és a középmezőny elejéről már nem nagyon tudnak feljebb lépni. Azt feltétlenül meg kell jegyezni azonban, hogy tizenhét otthon lejátszott meccsükből csupán nyolcat nyertek meg, míg hatszor vereséget szenvedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!