Sport

2016.11.30. 20:10

Magyar Kupa: Megszorongatta a Puskás Akadémia a Fradit, de a ráadásban kikapott

A Magyar Kupa 8. fordulójában a Puskás Akadémia FC a címvédő Ferencvárost fogadta.

Káldor András

Puskás Akadémia FC- Ferencvárosi TC 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

A késő esti összecsapáson a Puskás Akadémia FC együttesén volt a világ szeme , hogy valamelyest szebb képet mutasson a nap statisztikája, miután két megyei csapatunk is búcsúzott a kupától. A 14. percben szökhetett fel először a hazai szurkolók vérnyomása, mert Leandro bal oldali beadását nem a legszerencsésebben Pogacsics Krisztián középre ütötte, Hajnal Tamás érkezett, de Tar Zsolt az utolsó pillanatban semlegesíteni tudta őt. Majd a 22. percben Tischler Patrik életerős, 28 méteres, jobb alsó sarokra tartó lövése okozott gondot Dibusz Dénesnek, aki szögletre tenyerelte a labdát.


A 28. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a felcsúti hátvédek asszisztálása mellett Marco Djuricin elé került a labda, a támadó vezette egy darabig, aztán kissé kisodródva, a balösszekötő helyéről, 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-1. A folytatásban jobbára a mezőnyben pattogott a labda, egészen az 57. percig, amikor a fiatal Tóth Keve szinte ugyanarról a helyről vette célba a Fradi kapuját, ahonnan Djuricin volt eredményes, de Dibusz bravúrral kiütötte a rövid felső sarok felé tartó labdát.

A 66. percben nagyon elaludt a Ferencváros védelme, formás akció végén Pekár ragyogó labdát adott középre, és az érkező Tischler 2 méterről a rövid felsőbe lőtte a labdát. 1-1. A gól után pontosan negyedórával kettőt cseréltek, és szerkezetet váltottak a zöld-fehérek, bejött Böde Dániel és Radó András, egyértelműen a támadójátékot proponálva. A hajrában Forró Gyula Németh Ádám játékvezető jóindulatának köszönhette, hogy nem állította ki, ugyanis a védő lerántotta a kapura törő Radót. Ezt követően jöhetett a hosszabbítás, melynek 15. percében Tóth Bence a 16-oson belül odarúgott Busai Attilának, mindezt szabálytalannak vélte Németh Á., és 11-est ítélt. A büntetőt Gera Zoltán magabiztosan a bal alsóba lőtte. 1-2.

A 115. percben Heffler Tibor még telibe találta a felső lécet, megmentve ezzel a vendégeket az egyenlítő góltól. Így kicsikarták a fővárosiak a továbbjutást. Kár érte, mert nagyot küzdöttek a felcsútiak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!